Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Güzel oyun iyi başlangıç

Güzel oyun iyi başlangıç

Olympiakos’un hocası, Galatasaray’ı iyi analiz etmişti. Hepimiz Kovaçeviç’in oynamasını beklerken, rakip hoca önde kısa ve çabuk üç oyuncuyu tercih ederek, Galatasaray’ın defansındaki sıkıntıyı çözmüş ve etkili olabileceği şekilde çıkmıştı. İleri uçtaki bu tercih Galatasaray defansını havadan oynanan toplarda ve ikili mücadelelerde üstün olmasını sağladı. Rakip hocanın beklentisi, yerden uzun veya kısa ara paslarla çabuk oyuncularını buluşturmaktı.

Bu topları da denediler ama zaman zaman Meira ve bazılarına da Galatasaray defansı izin vermedi. Olympiakos top ayağındayken ilk yarıda sahaya iyi yayıldı fakat Galatasaray bu orta sahası ile iyi geriye koşması ve rakibin öndeki oyuncularının orta saha özelliklerinin baskın olması; çabuk atak yememizi önledi. Aslında Galatasaray rakibin yapmak istediğini ilk 15 dakikada iyi çözüp, oyunun genelinde de iyi oynadı ve rakibin erken sarı kartlar almasına sebep oldu.

Galatasaray 15. dakikadan sonra oyunu Olympiakos alanına yığmaya başladı ve pozisyonlar buldu. 25. dakikadaki gole kadar pozisyon hatası yapıp, Kewell’ı boş bırakan Olympiakos defansı, korner atışında yine boş bıraktığı Avustralyalı’dan golü yedi.

Galatasaray’da Emre-Servet ve Ayhan-Meira ikilisinin iyi mücadelesi takımı ayakta tuttu ve rakibe pozisyon verilmesini engelledi.

Galatasaray için iyi olan taraf, golün ve bazı pozisyonların duran toptan olmasıydı. Bu genel anlamda eksiklikti fakat daha ilginci, etkili olanların Kewell’la Baros olmasıydı.

Galatasaray başından sonuna kadar iyi oynadığı, aslında daha rahat bir skorla kazanması gereken bir maçı alarak, gruba beklenildiği gibi iyi başladı. Arda, Ayhan, Meira ve Sabri’nin başını çektiği oyuncuların Lincoln hariç hepsi iyi oynadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi