M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Çişim geldi

Çişim geldi

24 Haz. 2017 tarihli büyük bir gazetedeki başlık şöyleydi: “ÇİŞİM GELDİ DEDİ, KAHKAHA ATTI.” Sadece başlığı gördüm, haberin metnini okumadım. Ünlülerden bir erkek ile bir kadının fotoğrafı vardı.

Fazla laf etmeye hacet yok. İşte bizim bazı büyük gazetelerimizin ve bazı ünlülerimizin seviyesi. (Aylarca önce not almışım, bugün yayınlayabildim.)

***

ABD ’nin ve PKK ’nın Rakka’dan binlerce IŞID’ciyi tahliye ettiğini, BBC belgeledi, haber verdi. Seksen milyonluk Türkiye’nin istihbaratçıları, medyası niçin böyle önemli konuları açığa çıkartamıyor?

***

Arakan’dan bir milyon Müslüman Bangladeş’e kaçmış. Mülteci kamplarında çok berbat ve feci şartlar altında yaşıyorlarmış. Bir ara ah Arakan Müslümanları, vah Arakan Müslümanları diye feryat ediyorduk. Durum daha vahim hale geldi ama biz sustuk.

***

Gerçek tasavvuf ve gerçek tarikatlar olmazsa Türkiye bozulur ve çöker. Biz bu coğrafyaya tasavvufla tarikatlarla geldik. Tasavvuf ve tarikatlar bozulur ve yıkılırsa varlığımız tehlikeye girer. Tarikatlar mutlaka serbest bırakılmalıdır. Diyanet’ten ayrı bağımsız bir Meclis-i Meşayih kurulmalı ve bütün dinî tarikatlar ve cemaatler çok sıkı şekilde, Kur’an’ın Sünnetin Şeriatın İslam ahlakının İslam bilgeliğinin ışığında denetlenmelidir. On iki üyeli Meclis-i Meşayihe; din alimi, icazetli tarikat şeyhi, faziletli, ihlaslı, muttaki, firasetli, kültürlü, dirayetli kimseler üye seçilmelidir. Tarikatların ve dinî cemaatlerin bankaya, holdinge, anonim şirkete dönüşmelerine, tarikat ve cemaat perdesi altında din sömürüsü yapılmasına izin verilmemelidir.

***

Tarihî ârızalar devamlı olmaz. Birinci Haçlı seferinden sonra Kudüs’te kurulan Frank krallığı gibi İsrail de son bulacaktır.

***

Türkiye, tarihî ârızadan, tarihî devamlılığa geçecektir.

***

Okuryazar tahsilli Müslümanların, İslamın yüzde doksan beş uygulandığı tek ülkenin, Endonezyanın Sumatra adasının batısında yer alan Aceh Darüsselam Özerk bölgesi olduğundan haberleri yok. Endonezya Müslüman bir ülkedir, Aceh ise bir İslam ülkesidir. Bilgisayarlarımızı kullanalım, Aceh’i öğrenelim. Öğrenmemiz gereken daha nice konular var. Kültür konusunda aynı yerde otlayıp durmayalım.

***

Namaz kılanların oranı yüzde ona, belki onun da altına düşmüş. Ramazanlarda açıkça yenilip içiliyor. Cuma ezanı okunduktan sonra alış veriş, ticaret, iş hayatı durmuyor, kadınların yarısı açılmış, İslamın kötü gördüğü bütün münker işler açıkça pervasızca işleniyor… Sonra adamcağız, İslam ilerliyor diye sayıklıyor.

***

Her Müslüman alim olmaz, çok kültürlü olmaz ama her Müslüman, mutlaka bilinmesi gereken bazı temel bilgilere sahip olmalıdır. Mesela, özet de olsa, ilmihalini bilmelidir. İlmihal bilmek farzdır. Hocaların, şeyhlerin, üstadların, rehberlerin, mürşidlerin, ağabeylerin, Müslüman liderlerin, kendilerine bağlı kimselere mutlaka ilmihal öğretmeleri, öğrettirmeleri boyunlarına borçtur.

***

Gözü dönmüş canavar herif on şaşındaki çocuğa tecavüz ediyor sonra başını taşla ezerek feci şekilde katl ediyor. Bu katil idam edilsin denilince birileri idam çağdışıdır, vahşettir, o adam kesinlikle idam edilemez diye bağırıyor. Vicdansızlar!..

***

Polis suçluları yakalıyor, getirip teslim ediyor, adalet tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıyor. Bu mudur adalet?

***

Kur’anı Allah kelamı kabul etmeyen, İslamı hak din görmeyen, Muhammed Mustafa’nın (Salat ve selam olsun ona) peygamberliğini inkar edenler için; onlar da İbrahimîdir, onlar da ehl-i necattır, onlar da ehl-i Cennettir demek küfürdür.

***

Ahlaksız dindarlık olmaz. Devamlı yalan söyleyen, emanetlere hıyanet eden, sözlerini tutmayan, halkı aldatan, dini imanı para olan münafıklar dine hizmet etmez, dini hedm eder, yani yıkar.

***

Sınav sorularını çalıp ehliyetsiz birilerini layık olmadıkları mevkilere getirmekle İslam hizmet edilemez. Mesela Müslüman subay yetiştirmenin on şartı şunlardır: (1) Subay adayı genç akıllı, zeki, ahlaklı, faziletli, istidatlı, kabiliyetli olacak. (2) Kendisine büyük paralar harcanarak alternatif bir eğitim verilecek. (3) Edebiyatçılardan daha fazla edebiyat bilecek. (4) Derin tarih kültürüne sahip olacak. (5) İyi bir psikoloji, mantık, ahlak, metafizik, estetik eğitimi almış olacak. (6) Hikmetli, bilge bir kişi olması için özel eğitim verilecek. (7) Yüksek karakter sahibi olacak. (8) Kamil bir mürşide bağlı olacak (Sahte şeyhe bağlı olmayacak). (9) Yüksek seviyede kültür İngilizcesini bilecek. (10) Faziletini, üstünlüklerini, meziyetlerini düşmanları da kabul ve itiraf edecek… Müslüman subay, sınav sorularını çalarak değil, yukarıda anlattığım şekilde yetiştirilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi