Kemal Belgin

Kemal Belgin

Daha önceleri nerelerdeydiniz?

Daha önceleri nerelerdeydiniz?

Galatasaray, Fatih Terim hocayı dördüncü kez göreve getirdi. Hayırlı olsun! Bu, en azından ülkenin bir numaralı teknik direktörünün yeni bir göreve başlayışı için içimizden gelen dilek olmalı... Devamla; Galatasaray’ın bugünkü dağılmış halini toparlayabilecek tek ve yegâne isim Terim miydi? Evet! Artık başta Florya olmaz üzere Galatasaray çatısı altında kimsenin futbolla ilgili kesebileceği racon kalmamıştır. Belki de bu yüzden yöne yönetime girmeye niyetli olmayacak isim de bollaşacaktır. Yeni yönetime Dursun Özbek’ten başka aday çıkar mı? Sanmam... Çünkü Terim görevdedir ve de böylece hava atabilecek insan sayısı sıfırlanmıştır. Bunların hepsi birer gerçektir. Buradan hareketle başlıktaki soruyu sormam sanırım doğrudur.

Şimdi biz sahaya inelim isterseniz... Galatasaray’ın bugünkü kadrosunun nereden bakarsanız bakınız, dört veya beş oyuncuya ihtiyacı vardır. Bunun sebebi de orta alan ve en önden savunmaya katkı yapan isim hemen hemen hiç yoktur. Yani günümüz Galatasaray’ı topluca oynayamamaktadır. Bu yüzden de savunma ve kaleci Muslera eleştirilerin ilk hedefi olmuşlardır. Eldeki Selçuk başta olmak üzere benim kanaatim odur ki, Terim hoca orta alan ve ileri uca en az yeni iki isim daha katacaktır. Peki, elde var mıdır bunlar... Bence yoktur. O halde Galatasaray’ın transfer yapması da kaçınılmazdır. Ancak sakın ola ki, Terim hoca ikinci gelişindeki çılgınlığa başvurmamalıdır. Hiç unutmam, o dönemde, yani bir buçuk sezonda tam tamına 32 oyuncu transfer ettirmiş, gittiğinde de sadece Cihan, Orhan ve Volkan kalmıştı. Bu faturanın karşılığı da 54 milyon dolar idi... Rahmetli Özhan Canaydın başkanın hayatına bile mal oldu diyebiliriz bu rakam... Demek ki Galatasaray’ın çok akılcı ve ekonomik bir transfer politikası izlemesi gerekmektedir. Kim bilir belki de tanınmamış isimler alınacaktır. Ama takım oyunu savunmasını yapabilecek isimler... Terim hoca Galatasaray’a ilk geldiğinde, Ergün, Hakan Ünsal, Suat başta olmak üzere altı veya yedi oyuncu satış listesine konmuşlar ama hiçbirini sattırmamıştı hoca... Sonra onlarla UEFA Kupası’nı kazandı.

Bilmem Galatasaray ve Terim hoca 4. buluşmasının bu günü ve yarınını anlatabildim mi? Geçmiş mi? Riekerink ve Tudor hamlelerini yapanlar düşünsün onu da...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi