Anayasa Mahkemesi "odak"tan kapatılsın!

Anayasa Mahkemesi "odak"tan kapatılsın!

Anayasanın "esastan görüşemezsin" dediği bir davayı esastan görüşerek anayasayı çiğneyen ve 411 milletvekilinden evet oyu almış bir anayasa değişikliğini iptal ederek Meclis'in yetkisini gasp eden Anayasa Mahkemesi, gerekçeli kararında özetle ve mealen şöyle diyor:

'Biz milli iradenin üstündeyiz. Anayasanın da üstündeyiz. Meşruiyetimizi anayasadan alıyoruz, ama ideolojik saplantılarımız uğruna gerekirse anayasayı da çiğneriz. Nitekim çiğnedik işte. Astığımız astık, kestiğimiz kestik. Kim ne diyebilir?'

Bu pervasız meydan okumayı içine sindirecek siyasetçiye yazıklar olsun!

Anayasa Mahkemesi'nin ıslahattan geçirilmesini isteyen ve bu konuda bütün partilerle işbirliğine hazır oldukları mesajını veren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı bir an evvel makes bulmalı.

Hatta, Anayasa Mahkemesi'nin kapatılmasını savunanlar da çıkmalı.

Milletin teveccühüne mazhar olmuş pek çok siyasi partiyi ideolojik mülahazalarla kapatan,"367" davasında Meclis çoğunluğunun iradesini hiçe sayan ve "başörtüsü" davasında daha da ileri giderek Meclis'i bütünüyle çiğneyen Anayasa Mahkemesi, çok partili demokratik parlamenter sistem aleyhindeki faaliyetlerin odağı olmuştur.

Gereği yapılsın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi