Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kısacık güne!

Kısacık güne!

21 Aralık günü gecelerin en uzun yani gündüzlerin en kısa olduğu günlerden biri. Yani kısacık bir gün!

Bu kısacık güne bizi mutlu eden, bizi sevindiren ne kadar çok şey sığdığının farkındasınız değil mi?

Önce 28 Şubat davasında savcının sanıklar hakkında istediği cezalarla ilgili haberleri aldık.

Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir gibi sanıklar için müebbet hapis cezası isteniyor. O dönemlerde camiamıza kan kusturanlar hakkında talep edilen bu cezalardan daha büyük mutluluk kaynağı olabilir mi?

Dahası kayıtlara giren belgelerde 28 Şubat’ın Refah Partisi’ni parçalamak için tezgâhlandığı ifade ediliyor.

Ve de sanıkların askeri müdahale için harekete geçtiklerinin altı çiziliyor. Koalisyon ortağı DYP’nin çökertilmesi ve menfaat çatışması çıkartılması için kolların sıvandığı belirtiliyor.

Batı Çalışma Grubu’nun bütün melanetleri bir bir sıralanıyor.

Bütün bunları duymak elbette 21 Aralık’ı bizim açımızdan bir bayram günü haline getiriyor. Evet, sanıklar hakkında böyle bir cezanın istenmiş olması bile bizim açımızdan çok önemli.

Bu sevince akşam saatlerinde bir de Birleşmiş Milletler’de ABD ve İsrail’in burnu yerlere sürtülmesi eklenince 21 Aralık doğrudan doğruya bayram günü gibi kutlanması gereken bir gün oluveriyor. Oylama öncesinde, “Sabrımız taşıyor” diye tüm dünyaya meydan okuyan Amerikalı ve İsrailli yetkililerin oylama sonrasındaki süklüm püklüm halleri gerçekten görülmeye değer.

“Biz ne dersek o doğrudur ve tüm milletler buna uymak zorundadır” mantığı ile yola çıkanların uğradığı hezimet kelimelerle anlatılacak gibi değil.

Evet, Amerika ve İsrail belki de hayatlarındaki en büyük yenilgiyi tatmış oldular. Şimdi bunun acısını çıkarmak için kudurmuş köpek gibi sağa sola saldıracaklarından hiç şüphemiz yok.

Ama saldırdıkça daha yalnızlaşacaklarından ve arkalarında hiç kimseyi bulamayacaklarından da şüphemiz yok.

Gerçekten de 21 Aralık en kısa günlerden biri!

Bu kısacık güne bu kadar çok şeyin sığması takdir-i ilahi değilse nedir? Biz bu güzel günü, bu kutlu günü kendi açımızdan bayram günü gibi görüyor ve böyle bir güne bizi ulaştırdığı için Rabbimize hamt ediyoruz. 28 Şubat sanıkları için istenen müebbet hapis cezalarını da bu bayram gününün hediyeleri olarak kabul ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi