Kemal Belgin

Kemal Belgin

Yerseniz!

Yerseniz!

Ligin ilk yarısı bitti. Geride birçok anı bıraktı. Ancak ne var ki, tam biterken bıraktıkları geride kalanları solladı diyebilirim. O zaman sıralayalım mı?

Galatasaray yönetimi Tudor’u postaladıktan sonra malum adres Fatih Terim hocayı göreve getirdi. Hayırlı olsun! Bugünkü çıkmazdan ancak onunla kurtulabilirlerdi. Ancak yine ne var ki diyelim, Terim hocayla yapılan sözleşme sırasında inanılmaz bir komedi yaşandı. Ben anlatacağım, siz isterseniz komedi yerine başka bir yakıştırma yapabilirsiniz. Galatasaray yönetimi sözleşmeyi borsaya bildirirken detaylarını şöyle sıraladı: Sezon bitine kadar 500 bin avro, şampiyonluk halinde bir 500 bin avro daha... Önümüzdeki sezon için de 2 milyon avro... Fakat ne tuhaftır ki, bu bildirimden hemen kısa bir süre sonra hata yapıldığı açıklanarak yeni ve asıl bildiride şöyle yer aldı o madde: Bu sezon bitine kadar ayda 1905 Türk lirası, şampiyonluk halinde 500 bin avro... Önümüzdeki sezon için ise 3 milyon avro... İnanılır gibi değil... Ayda sadece 1905 Türk lirası... Bu gelişmenin üzerinde de pek kimse durmadı bu ülkede yorumcu, yazar olarak... Bence bu 1905 Türk lirasının arkasında Terim hocanın federasyona açtığı tazminat davasının düşmemesini sağlamak yatıyor. Yerseniz!

Devam edelim... Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman devre bittikten sonra görüşlerini sıralarken, ikinci yarının dördüncü haftasından sonra rakiplerini bükeceğini ve sonunda kıracağını söylemiş. Dayanak olarak da takımın rayına oturduğunu göstermiş. Olabilir... Peki, asıl dayanak o mu? 2011’i hatırlar mısınız? Aynı Aykut hoca koluna Rıdvan’ı da takarak üç günde bir acaba neden bu ülkenin en üstteki yöneticisini ziyaret edip durdu ki? Öyle ya, arkanda yamukluk yoksa aslanlar gibi sokakta dolaşırsın... Bitti mi? Hayır! Aynı Aykut hoca ne demişti o günlerde, kendi sesi ve kendi görüntüsünden, yani kulaktan dolma değil... Şunu demişti: “Bugüne kadar herkes hız yaptı, radara biz yakalandık...” Sizce bu ne demek, bana en uzun maili gönderen Zeki adlı okurum?

Beşiktaş başkanı Fikret Orman bir firmanın açtığı mağazada basına yakalanmış. Tabii ki mikrofonlar, kameralar açılışı bırakıp başkana yönelmişler. Beşiktaş başkanı da soruları yanıtlamaktan kaçınmadan konuştu da konuştu. Arda’yı çok sevdiğini ama gündemlerinde olmadığını ifade etti. Cenk’i lig bitine kadar satmayı düşünmediklerini açıkladı. Bence en çarpıcı sözleri bunlardı. Ben başkan Orman’ın yerinde olsaydım, yazacak, yorumlayacak malzemesi olmayan spor basınına yalanlar üretmesi için bu kadar cevap bile vermezdim. Örneğin orada rahmetli Süleyman Seba ağabeyin olsaydı, acaba bu medya mensupları o soruları sorabilirler miydi?

Trabzonspor’un son divan kurulu toplantısında yönetim ibra edilmiş. Yani mali portre onay almış diyelim daha doğrusu olarak... Trabzonspor’un 7 yüz küsur milyon lira borcu varmış... Yazık! Hemen 1976 ile 1983 yılları arasına götürdü beni hafızam... Transfer dönemlerinde ismi bile geçmeyen ama İstanbul’un üç büyükler saltanatına son veren Trabzonspor kendi ilinden veya yakın çevresinden takıma kazandırdığı bedava oyuncularla bu başarıyı elde ediyordu. Hatırlarsam, sadece Ahmet Ceylan, İskender flaş transferleriydi Bordo- mavililerin... Şimdilerde mi? Mal fazlası bile var...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi