Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Allah aşkına!

Allah aşkına!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldığı bir toplantıda “kentsel dönüşüm” konusuna değinerek başkan olduktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yapmış olduğu bir uyarıyı nakletmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevi kendisine vermesinden sonra ilk sözlerinin, “Ya Allah aşkına şu kentsel dönüşüm rezaletine bir son verin” olduğunu ifade ederek şehirlerin sabahtan akşama oluşan yerler olmadığını hatırlatmış.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın açıklaması bize Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarlarına rağmen “kentsel dönüşüm” konusunda belediye başkanlarını henüz istediği noktaya getiremediğini göstermiyor mu?

Birçok konuda muhalefetimize rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda tam destek veriyor ve çok haklı olduğunun altını çiziyoruz.

Cumhurbaşkanı daha ne yapsın?

“Rica ediyor” olmuyor. “Emrediyor” olmuyor. “İyilikle söylüyor” olmuyor. “Kızarak söylüyor” olmuyor!

Şimdi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamasıyla da öğreniyoruz ki artık “Allah aşkına” diye başlayan cümleler kurmaya başlamış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda bir hayli dertli olduğunu biliyoruz.

Özellikle de Ankara ve İstanbul’un görevden ayrılmaları temin edilen belediye başkanlarından özellikle yakındığına şahitlik edebiliriz.

Her hatırlatmasında kendisine “olur efendim, peki efendim” denildiğini ama yüksek katlı bina yapımından bir türlü vazgeçilemediğini hep yana yakıla anlattığına tanığız.

Büyükşehirlerdeki çarpık yapılaşma konusunda CHP’yi suçlamayı alışkanlık haline getiren iktidar partisi sözcüleri dikey yapılaşma konusunda hangi mazeretin arkasına saklanabilirler ki!

Dikey yapılaşmanın sorumluluğu doğrudan doğruya iktidar partisine ait değil mi? Yoksa iktidar partili belediye başkanları Cumhurbaşkanı’nın bir de, “Bu rezalete son vermezseniz ölümü görün” türünden laflar etmesini mi bekliyorlar acaba?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi