Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

ABD’ye güvenmemeyi öğrenmek!

ABD’ye güvenmemeyi öğrenmek!

ABD Başkanı Trump Pakistan’a ateş püskürüyor.

Pakistan’ın kendilerini aptal yerine koyduğunu ileri sürüyor ve Afganistan’daki terör unsurlarına “kucak açtığını” iddia ediyor. Bu ipe sapa gelmez iddialar karşısında Pakistan’ın verdiği cevap çerçeveletilip duvara asılacak türden.

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf Trump’a cevaben diyor ki:

Tarih bize ABD’ye körü körüne güvenmemeyi öğretti!

Demek ki Amerika dünyanın dört bir yanında sergilediği tavrı Pakistan’da da sergilemiş ve sonra onları yüz üstü bırakmış. ABD Başkanı Trump’ın kendilerine, “Siz bizim için ne yaptınız?” diye sorduğunu belirterek Pakistan’ın yaptıklarını şöyle sıralıyor:

“Size askeri üslerimizi açtık. Afganistan’daki ABD askerlerinin silah ve mühimmat ikmali bizim topraklarımız üzerinden yapıldı. Binlerce sivil ve askerimiz sizim başlattığınız savaşın kurbanı oldu.”

Trump bu sözlerden bir şey anlayabilmiş midir?

Hiç sanmıyoruz!

Allah-u âlem o hâlâ, “Bizim için niye daha çok savaşmadınız ve ölmediniz” diye düşünmektedir.

Ama Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, ABD’ye güvenilmemesi gerektiğini öğrendiklerini belirterek, “Verdiğimiz mücadeleden memnun olmayabilirsiniz ama ülkemizin itibarını daha fazla pazarlık konusu yapmayacağız” demek suretiyle bu husustaki kararlılıklarını göstermiş bulunuyor.

Bütün bu açıklamalar gösteriyor ki; ABD dünyanın dört bir yanında hızla itibar kaybediyor.

Bu hızla gitmeleri halinde yanlarında İsrail’den başka kimseyi bulamayacak gibiler. Burunlarını soktukları her yeri perişan eden Amerikalılar şimdi de Afganistan bahanesiyle Pakistan’da da huzur bırakmamaya çalışıyorlar.

Dost ve müttefik ayağına kendilerine askeri üslerini açan Pakistan bugün sivil ve asker kurbanlarına yanıyor ve Amerika’ya vermiş olduğu destekten dolayı duyduğu pişmanlığı dile getiriyor. Amerika’ya güvenmemeyi öğrenenlerin sayısı hızla artıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi