İyi ki varsın Avrasya..

İyi ki varsın Avrasya..

Bir Avrasya maratonu daha geldi..
1979’dan 2008’e.. Dile kolay, tam 30 yıl..
Aynı şevk, aynı heyecan!..
İktidarlar, idareciler değişiyor, fakat Avrasya Maratonu sporun özünden aldığı sevgi ve dostluk duygularıyla pekişerek ve gelişerek devam ediyor..
Hepsinden mühimi de, sporun evrensel fotoğrafı, atletizm kulvarında tüm berraklığıyla parıldıyor.
Evet değerli okuyucularım.. Bu sizlerle paylaştığım kaçıncı Avrasya yazısı, inanın ben de unuttum..
Ama unutmadığım, üstüne üstlük her Avrasya Maratonu günü yaşadığım bir duygu var ki, o da şu; Avrasya Maratonu, ekseni sevgi olan bir uluslararası etkinlik oldu!..
Dil farkı yok.. Din farkı yok..
Irk ve coğrafya ayrımı yok!..
Peki ne var?..
Kardeşlik var.. Barış, dostluk ve centilmenlik var..
Ahlâk var.. Teselli var.. Paylaşma var..
Kazananın kaybedeni gönülden kucaklaması var..
Kısacası; sevgi adına her şey var..
Evet dostlarım; herşey dostluk ikliminin potasında eriyor.. Zenci, beyaz, sarı ırk, yarışıyor.. Çeşitli dinlerdeki atletler koşuyor!..
Nereye?..
Sporun felsefesindeki güzelliğe..
Yaşı 30’a gelen Avrasya, kıtalararası menzili olan sportif bir sevda kıpırtısı. Avrupa’dan Asya’ya açılan bir pencere ve dünyada da eşi benzeri yok. ..
Başka bir deyişle; kıtaların birbiriyle kucaklaştığı bir spor hareketi.. Bu itibarla da Avrasya kendi kulvarında “en büyük!..”
Avrupa-Asya kıtalarını birbirine bağlayan ve ülkemizin ilk inci gerdanlığı olarak kabul edilen Boğaziçi Köprüsü’nü de içine alan bir yarış olması dünyada ilgiyle takip ediliyor..
Profesyonel maratoncuların yanı sıra, yaşlısıyla, genciyle, dedesiyle, ninesiyle, çoluğuyla, çocuğuyla koşulan ve ismine “Halk Koşusu” adı verilen kısa metrajlı koşu da Avrasya Maratonu’yla adeta bütünleşti..
Bu yıl maratonda bir de yenilik var.. Avrasya Maratonu’nun finişi olacak olan mahal daha bir anlamlı yerde belirlenmiş.. Kültürel ve tarihi dokusuyla yabancıların ilgi odağı olan ve tarihin en eski spor meydanlarından biri olan Sultanahmet Meydanı’nda bitiyor maraton!..
Emeği geçenleri kutluyorum..
Başta böylesine uluslararası bir organizasyonu himayelerine alan ve de kusursuz gerçekleşmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan sporun ve sporcunun dostu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı kutluyorum..
Spor A.Ş.’nin genç Genel Müdürü İlker Astarcı’yı tebrik ediyorum..
Bir tebrik de Spor A.Ş.’nin organizasyonun eksiksiz gerçekleşmesi için varını yoğunu ortaya koyan cefakâr çalışanlarına..
İyi ki varsın Avrasya!..
Ülkemizin dünyaca tanınmasına vesile oluyorsun!..
Dostlukları pekiştiriyorsun!..
Bizi milletçe gururlandırıyorsun!..
Seviyoruz seni..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi