Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Meğer hiçbir şey değişmemiş!

Meğer hiçbir şey değişmemiş!

Yıllardır hep siyasette “gücün değil hakkın hâkim olması” gerektiğini savunup duruyoruz.
Üzülerek görüyoruz ki hiçbir şey değişmemiş. Dün bizimle birlikte siyasete “gücün değil hakkın hâkim olması” gerektiğini söyleyenler bile bugün “farklı bir söylem” ile karşımıza çıkıyorlar. 
Ve kendilerinden “hak talebinde” bulunanlara adeta “gücün kadar konuş” deniliyor. Yani yıllar öncesinin siyaset anlayışı aynen korunuyor. Şimdi gündemimizde yeni bir konu var.
Mesela 100 bin kişi bir araya gelebilirse Cumhurbaşkanı seçiminde aday gösterebilecekler. Ama bu 100 bin kişinin önce notere gitmeleri gerekiyor.
Karşımıza öncelikle yüklü bir noter masrafı çıkıyor.
Yani iş yokuşa sürülüyor.
Lafta böyle bir hak tanınmış olmasına rağmen fiilen böyle bir uygulamanın önüne set çekiliyor.
Söz konusunu adaletsizliğin giderilmesi için Saadet Partisi kolları sıvamış durumda.
Saadet Partisi’nin bu konudaki çalışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruluyor: “Saadet Partisi’nin uyum yasaları konusunda bir çalışması var. Size de geleceklerini söylüyorlar. En büyük şikâyetleri de bu 100 bin imza şartının çok maliyetli olduğu yönünde. Bu konuda bir değerlendirme alabilir miyiz?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın soruya verdiği cevap şöyle:
“Şimdi arkadaşlar siyaset yapıyoruz. Yani eğer 100 bin imzayı toplamaktan uzaksa bir siyasi hareket, e o zaman bunu yapmasına gerek yok. Demek ki hiç gücü yok bu noktada. Yani 100 bin imzayı toplayamıyorsan bu yolda, bu mücadeleyi vermek de zor bir iş.”
Evet, bu cevap gösteriyor ki siyasette hâlâ hakkın değil gücün hâkim olduğu söyleniyor. Siz bir partiye hazine imkânlarını sonuna kadar açar ve diğerlerine koklatmazsanız elbette100 bin imza toplanması söz konusu olduğunda bir takım şikâyetler ortaya çıkar.
Ve de iktidar partisi olarak hazine yardımından aslan payını alanlar bir kuruş bile vermedikleri siyasi partilerin karşısında böyle konuşurlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cevabı siyasette hâlâ “gücün kadar” ya da “paran kadar konuş” mantığının hâkim olduğunu gösteriyor.
Ama güç ve para bir yere kadardır. Bir noktadan sonra güç ve para el değiştirebilir ama hiç unutulmamalıdır ki haklı olan daima kazanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi