M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Suç Patlaması

Suç Patlaması

Suç işlenmeyen toplum yoktur. Önemli olan, suç işlenmesini önlemek ve azaltmaktır. Bizde dehşet verici bir suç patlaması var. Ceza kanunlarının birinci fonksiyonu, caydırıcı olmalarıdır. Bizde bu caydırıcılık yok. Mimarî kıymeti olmayan dev adalet sarayları, yurdu demir ağ gibi saran dev hapishaneler zinciri, bir ordu kadar hakim ve savcı, onlara paralel bir avukatlar ordusu... Bu toplum sağlıklı, dengeli, iyi bir toplum mudur? Suç patlaması bir neticedir. Bunun sebepleri nelerdir? Bu memleketin filozofları, düşünürleri, büyük din alimleri, hukuk mimarları niçin ciddî makaleler, analizler yazmıyor bu konuda?

***

Küçük kediye işkence ve eziyet eden ordu evi askeri, “Nişanlımdan ayrılmıştım, stres içindeydim, sarhoştum…” diye kendini savunmuş. Nişanlısından ayrılmasını anladık ta, askerken sarhoş olmasını anlamadık. Bir açıklayan çıkar mı acaba?

***

Malı mülkü parası olan, yalnız yaşayan, çoluk çocuğu yakın akrabası bulunmayan yaşlı kişileri, TEREKE MAFYASI’na karşı korumak gerekir.

***

Ekilebilecek geniş toprakları var… Seksen milyon nüfusu var… Köyleri, köylüleri var… Ekmek yapıp yemek için buğdaya ihtiyacı var… Peki bunca imkan içinde bizim Türkiye’miz niçin kendisine yetecek kadar buğday üretmiyor, üretemiyor? Topraklarının bir kısmı ekilmemiş boş dururken niçin dışarıdan dolarla buğday satın alıyoruz? Bir ara ülkemiz, dünyanın sayılı buğday üretici ve ihracatçıları listesinde iken, şimdi niçin ithalatçı olduk? Bu sorularıma hangi düşünen kafalar cevap verecektir?

***

Balığın en bolu ve en ucuzu istavrit, pişirmesini bilmek şartıyla çok lezzetlidir. Bütçesi dar aileler için istavrit bir nimettir. Nedense pek tutulmaz, beğenilmez. Milletin gözü, lüfer gibi pahalı balıklardadır.

***

Vaktiyle bir belediye, 50 çöpçü alacaktı, birkaç bin kişi müracaat etmişti. Sınav bir stadyumda yapılmış, önceden seçilmiş kişiler atanmıştı. Bizim halimiz…

***

Ankara’da önemli bir kurum… Oradaki entrikalar, kulisler, ayak kaydırmalar dehşetli boyutta. Bizans’ta olanlar, bunların yanında solda sıfır kalır.

***

Akıllı Müslüman, geminin kaptanına, uçağın pilotuna beddua etmez, lânet okumaz. Kaptana, pilota bir şey olursa gemi batabilir, uçak düşebilir.

***

İslam firaset dinidir. Resulullah efendimiz (Salat ve selam olsun ona) “Mü’mininfirasetinden korkunuz, çünkü o Allahın nuruyla görür” buyurmuşlardır. Müslüman beyinsizlik yapmaz. Müslüman, bir delikten çıkan zararlı mahluk tarafından ikinci defa sokulmaz.

***

İsmini vermediğim bir cemaate mensup bir zata, “Maşaallah sizin çocukların hepsi elmas parçası” dedim. Adam kızdı, öfkelendi. Hayır diye bağırdı. Bizim çocuklarımız elmas değildir, hepsi pırlantadır dedi.

***

Bu kaçıncı uyarışım: Dikkat dikkat dikkat!..Ehl-i Sünnet İslamlığını militan holigan fanatik aşırı feministlerle içten yıkmak istiyorlar. Bu feministler, kadınlarla ilgili nice sahih hadisi inkar ediyor.

***

Kadınlarla erkekler arasında mutlak eşitlik varsa, dünya ordularının askerlerinin niçin yarısı erkek, yarısı kadın değildir?

***

Diyanet İşleri Başkanlığı niçin, Ehl-i Sünnete uygun küçük bir cep ilmihali yayınlamıyor? Bunun her baskısını en az yüz bin yapıp, çok ucuz fiyata satmıyor?

***

Militan ateistler sıkıntıdan, üzüntüden, öfkeden, kahırdan ölecekler. Büyük felaket… Neymiş?... Kadıköy’de deniz kenarında büyük bir cami yapılacakmış…

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi