Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Anlayamadıkları!

Anlayamadıkları!

İktidar yanlılarından sıkça eleştiri alıyoruz. Ve ülke çok zor günlerden geçerken iktidarın yanında yer almamakla suçlanıyoruz. Anlayamadıkları ya da anladıkları halde anlamazlıktan geldikleri bir husus var. Biz iktidarın her yaptığına yanlış demiyoruz! Ama bizi eleştirenlerin yaptığı gibi her yaptıklarına doğru da demiyoruz.Ne var ki iktidar yanlıları buna bile tahammül edemiyor ve çalakalem suçlamaya başlıyorlar.

Bir insanın, bir kadronun, bir partinin her yaptığının doğru olması gibi bir şey elbette söz konusu olamaz.

O zaman hataları dile getirildiği zaman da böyle isyan etmemeleri ve yapılan eleştirilere kulak vermeleri gerekir.

Ama nerede öyle basiret ve feraset sahipleri! Onlar iktidarın her yaptığının doğru olduğuna körü körüne inanmışlar bir kere! Böyle inanıyorlar ama bu inanç gerçeklerle bağdaşmıyor.

Kendilerinin bile itiraf etmek zorunda kaldıkları ne kadar çok hataları var.

Yanıltıldık, aldatıldık, kandırıldık kelimeleri ile başlayan cümleleri bu hatalarını göz önüne seriyor. Hâl böyle iken, “Şu işiniz yanlış” denilmesini bir türlü içlerine sindiremiyorlar.Yani, “Hatamız varsa onu da biz söyleriz, sizin böyle bir hakkınız yok” der gibi bir halleri var. “Varsa bir hatamız onu düzeltir yola devam ederiz” mantığı ile hareket ediyorlar. Bu sağlıklı bir yöntem değil. Oysa eleştiriye açık olmalılar ve yapılan eleştirilerden yola çıkarak doğru kararlar almaya çalışmalılar.

Şu psikolojiden kendilerini mutlaka kurtarmalılar. “Dediğimizi kabul etmeyen, yanlış bulan ve bunu söyleyen haindir” psikolojisinin sağlıksız bir yaklaşım olduğunu kabullenmeliler.

Karşı görüşleri “düşman görüşler” olarak algılamak yerine ülke meselelerine “farklı bir bakış açısı” olarak görmeleri gerektiğini idrak etmeliler.

Bu ülkenin sadece kendilerine değil herkese ait olduğunun farkına varmalılar.

Evet, biz iktidarın her yaptığının yanlış olduğunu söylemiyoruz ama her yaptığını doğru olarak da kabul etmiyoruz.

İktidar yanlıları bu gerçeği görmeliler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi