Kemal Belgin

Kemal Belgin

Bizde de petrol çıktı!

Bizde de petrol çıktı!

BAŞAKŞEHİRSPOR en sonunda Arda Turan’la 2, 5 yıllık kiralama sözleşmesini imzaladı. Kaça mı? İşte burası tarihidir. Düşünebiliyor musunuz, Arda yarım sezon için 4 milyon avro, diğer iki sezon için de 8’er milyon avro alacakmış. Yani denilen şu; Barcelona’nın, Arda kulüpte kalsaydı, iki buçuk yılda ödemek zorunda olduğu 20 milyon avro bundan böyle bizim Türk kulübü tarafından Arda’ya ödenecek... Bu arada İspanyol kulübü hal böyle olunca, yani sırtından yükü atınca artık kiralama bedeli almaktan da vazgeçmiş. Bu resmen ülke futbol tarihinin en büyük ve aynı zamanda da hayli ilgi çekici bir transfer olayıdır.

Devam edelim... Başakşehirspor başkanı ve yöneticileri bu büyük miktarın sponsorları tarafından karşılandığını açıkladılar. Hatta bunlardan biri olan bir inşaat şirketinin sahibi de bizzat bu büyük meblağın ödenmesinde rol oynadığını dile getirdi. Neyse biz hayırlı olsun diyelim... Peki, Arda büyük işler yapar mı diye soracak olursanız, ben çok umutlu değilim. Hele hele Abdullah Avcı’nın belirttiği gibi Mossoro’nun yerinde oynayacaksa, imkânsız gibi görünüyor. Oynayıp da yararlı olabileceği tek yer sol öndür... Orada da Elia var, Üç büyükleri yere seren Kerim var... Bekleyelim görelim derim.

Bu arada aklıma bazı eski hikâyeler geldi. Alpay, Tugay gibi İngiliz liginde oynayan, Tugay on sene kalarak rekor kırmıştı, İspanya liginde gol krallığını kıl payı kaçıran Nihat, İtalya liginde oynayan Emre ve Okan ki, bunlardan Emre daha sonra İngiltere ligine de gitmişti, Hakan Şükür hem İtalya, hem de İngiltere ligi ve daha niceleri... Hiç biri ülkeye dönüp de böylesine döviz milyoneri olamamışlardı. Ama onların arkasında dev sponsorlar yoktu tabii ki...

Baksanıza nereden nerelere geldik. Bu arada bünyelerindeki sponsorlarla gurur duyan büyük kulüplere bu transfer nedeniyle, “Hadi oradan” denmez mi? Sizinkiler de sponsor mu be, diye dalga geçilmez mi?

Yaaa işte böyle... İster misiniz; kiralama süresi sona erdikten sonra, yani Arda 34’üne girdikten sonra bonservisi için aynı sponsorlar kanalıyla Barcelona’ya yine çuvalla avro ödensin! Vallahi ben olsam oyun yazarları yerinde, bu konuyu senaryo haline getirip kapalı gişe yaparım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi