Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Aynı noktaya gelmek!

Aynı noktaya gelmek!

Vaktiyle birileri zaman içinde Numan Kurtulmuş ile “aynı noktaya” geleceğimizi söylese, “Bunlar ne zırvalıyor” der güler geçerdik. Ama şimdi “büyük memnuniyetle” görüyoruz ki Numan Kurtulmuş da bizim söylediklerimize “benzer laflar” ediyor!

Özellikle de “2019 seçimleriyle” ilgili olarak neredeyse birebir “aynı şeyleri” söylüyoruz. Biz iktidarın çok zor günlerden geçtiğini ifade ediyoruz, Numan Kurtulmuş da bu gerçeği, “Önümüzde çok zor bir süreç var, hakikaten zor bir süreç” sözleri ile teyit ediyor.

Biz iktidarın MHP ile ittifak arayışına girmesini 2019 seçimlerini “kazasız belasız atlatabilme” endişesine bağlıyoruz, Numan Kurtulmuş da 2019 seçimlerinin “çantada keklik” bir seçim olmadığının altını çiziyor. Özellikle de 2019 seçimlerinin güle oynaya kazanılacak bir seçim olmadığını itiraf ediyor. Evet, Numan Kurtulmuş ile benzer söylemler kullanıyoruz. Oysa bir zamanlar birbirimize ne kadar zıt şeyler söylüyorduk. Kurtulmuş’un Saadet Partisi “genel başkanlığı” döneminde yıldızımız hiç barışmamıştı. Söylemlerini “samimi ve inandırıcı” bulmuyor, kendisini iktidar partisinin “Saadet Partisi içindeki temsilcisi” gibi görüyorduk. Numan Kurtulmuş’un iktidar partisi aleyhindeki, “İçimizdeki sinsi ve gizli AKP’liler” gibi söylemleri bile bizi ikna etmiyordu. Sonra malum gelişmeler yaşandı. Numan Kurtulmuş kendisine inanan kardeşlerimiz ile birlikte yola çıkıp HAS Parti’yi kurdu!

Bu parti o kadar HAS bir partiydi ki aralarında çıkan ilk anlaşmazlıkta Genel Başkan Kurtulmuş soluğu AKP’de alırken, yardımcısı Bekâroğlu da CHP saflarında boy göstermeye başladı. Bir türlü ısınamadığımız, Milli Görüş ile söylemlerini bağdaştıramadığımız Numan Kurtulmuş’un şimdilerde söylemlerimize benzer konuşmalar yapması karşısında şaşırmadık desek yalan olur. Kurtulmuş bu söylemi ile bizi hem şaşırttı hem de hayrete düşürdü. İktidar kanadında kimileri Milli Görüş’e olan hasretlerini “milli ve yerli duruş” söylemi ile gidermeye çalışırlarken Kurtulmuş’un da 2019 seçimleri ile ilgili olarak “ayakları yere basan” tahminlerde bulunması bir arayış içinde olduklarını göstermiyor mu? Gerçekten zor bir dönemden geçiyorlar. 2019 seçimleri ne çantadaki keklik, ne sepetteki üzüm! Ve her şeyin tepetaklak olma riski bir hayli yüksek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi