Aykut’un takımına dikkat!..

Aykut’un takımına dikkat!..

Aykut Kocaman.. Söylemiyle, eylemiyle, adam gibi adam!..
Son zamanlarda “adam” yakıştırması her ne kadar Ertuğrul Sağlam için kullanılıyorsa da bu sıfat Aykut Kocaman’a da ziyadesiyle uyar ve de yakışır..
Evet, aynı zamanda Fenerbahçe’nin bana göre gelmiş geçmiş en klâs en estetik gollere imza atan ayağı olmuştur Aykut ve de yine bana göre en beyefendi golcülerindendir!..
Gol ayağı olarak Cemil’leri, 0sman’ları, Ender’leri, Selçuk’ları, Rıdvan’ları, Tanju’ları gördüm Sarı-Lacivertli forma altında.. Daha da eskilere gidersek, Nedim Doğan, Abdullah Çevrim, 0gün Altıparmak, Can Bartu, vs.. Hepsini izledim.. Hepsi kendi çapında ülkemizin kalbur üstü golcüleriydi..
Hele de Cemil Turan.. Gerçekten müthiş driplingleri vardı.. Ancak Aykut Kocaman’ın kaydettiği goller bambaşkaydı.. Bunda da cimnastikçi olmasının avantajını kullandığı kesindi..
Futbol sahalarının bu efendi ismi, Fenerbahçe’nin Trabzon’da şampiyonluğunu ilan ettiği sene, ne hazindir ki, Ali Şen’in hazımsızlığı ve kaprisi yüzünden yıllarını verdiği pek çok gollere imza attığı Fenerbahçe’sinden ayrılmak zorunda kalmıştı..
Derken, futbol oynamayı bıraktıktan sonra rızkını teknik direktörlükte aramaya başladı.. Birkaç denemeden sonra şimdi iyice ustalaştı ve şu anda da Ankaraspor’un başında mücadelesini yapıyor..
Ve Ankaraspor’u zirvelerde dolaştırıyor..
Aykut Kocaman’ın takımı Ankaraspor, bu sezon lige fırtına gibi girdi..
Bu hafta da Kocaelispor’u 4-0’la geçti.. 8 maçın 5’ini kazandı.. 1 beraberliği, 2 yenilgisi var.. 15 atmış, 7 yemiş, puanı 16..
Tablo güzel..
Hani ne derler; “Bundan âlâsı, Şam’da kayısı..”
Ankaraspor’un attığı gollere dikkat ediyorum, sanki Aykut Hoca futbolcularına kendi karakterini aşılamış!..
Gollerin çoğu, estetik yönden yakışıklı ve zarif..
Kutluyorum Aykut Hoca’yı..
0nun liderliğindeki Ankaraspor’a da başarılar diliyorum..
¥
Arsenal’den 5 yiyen Fenerbahçe, bunun acısını Bursaspor’dan çıkardı.. Skor da aynı: 5-2..
Fenerbahçeli futbolcular, anlaşılan o ki, geçen sezonu kafalarına takmışlar..
Geçen sezon şampiyonluğu kaybettikleri maçtı Bursaspor müsabakası.. Ve o maç sonrasında da bir daha kendilerine gelememişlerdi..
Arsenal maçının kötü oynayan ayakları, yani özellikle defans elemanları, bu maçta iyi oynadılar.. Lugano, Edu ve Carlos performanslarının üzerindeydiler.. Lugano ve Edu iyi oyunlarını golle süslediler.. Uğur Boral ise bence takımın en iyisiydi.
Ama maçın en dramatik tarafı, uzun bir sakatlıktan sonra maçın 78. dakikasında oyuna giren Deivid’in attığı golden sonraki verdiği fotoğraftı..
Evet, Deivid attığı golden sonra göz yaşlarına boğuldu..
Tabii, Fener maçı kazandı kazanmasına da bundan sonra tıkır tıkır işler mi?..
Bekleyip göreceğiz..
Bir maçla düzelme zor elbette.
Ancak moral motivasyon noktasında fayda getirir..
¥
Beşiktaş yeni hocası Mustafa Denizli’yle geçen hafta iyi bir açılış yapmıştı.. Ama bu sefer ligin dişli takımlarından Sivas’la oynayınca işler sarpa sardı..
Maçtan 1-1’lik beraberlik çıktı..
Sivasspor ihmale gelmeyen bir takım..
Sivas önünde öyle üç pasla gole gidemezsiniz!..
Nitekim; Beşiktaş iyi oynamasına ve goller kaçırmasına rağmen Sivas engelini aşamadı..
Sivasspor da aldığı bu neticeyle geçen sene yaptığı çıkışın boşuna olmadığını ispat etti..
Ve bu sezon yine zirveyi kovalayacağının da sinyallerini verdi..
¥
NOT; 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafirleri MÜSİAD Sektör Kurulu Başkanları..
Başkanlarla 12. Uluslararası MÜSİAD Fuarını konuşacağız.. Fuar sohbetinin yanı sıra, Türk ekonomisinde işler nasıl, durumlar ne âlemde?.
Kısmetse bunları konuşacağız..
Saat: 17.05-18.30.. www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi