İbrahim Tenekeci

İbrahim Tenekeci

Dost ve düşman tanımı yeniden yapılmalıdır

Dost ve düşman tanımı yeniden yapılmalıdır

Türkiye Cumhuriyeti için olaysız günler sona erdi. Daha önce yazmıştık: Yıllar sürecek zorlu bir döneme girdik. Sonunda neler olacak, Allah ömür verirse hep birlikte göreceğiz.

İlk günden beri bekâ meselesini dile getiriyoruz. İstiklâl ile İstikbal kelimelerini aynı cümle içinde kullanıyoruz. Millî Mücadele diyoruz. Bir kuşatmadan bahsediyoruz. Bugün bütün bunlar gözle görülür, elle tutulur hale geldi. Aziz milletimiz tehdidi ve tehlikeyi berrak bir biçimde gördü. Gazetelerde okuyor, televizyonlarda seyrediyor, günlük hayatımızda şahitlik ediyoruz: İlânsız bir seferberlik hali yaşanıyor. Askerlerimiz için kazak örenler, yemek pişirenler, maddî kazançlarından geri çekilenler…

Dayanışma duygusuna tekrar kavuşmamız için büyük ve hayatî bir şeyin olması gerekiyordu. Şimdilerde o oluyor.

Artık anlaşılmıştır. Konu, bir siyasî parti ve onun lideri değil, ülkemizin kendisidir. Hak ile Bâtıl arasındaki eski bir cephe yeniden açılmıştır. İslâm inancına hasımlık edenlerin batı dünyası tarafından desteklenmesi, gönüllü olarak silahlandırılması, yeterli bir örnektir. Sayın Erdoğan’ın sözleriyle söyleyelim: Haçlıların yeni işbirlikçileri.

Avrupa şehirlerinde bile camileri hedef almaları, kalplerinin karanlığını ve düşmanlıklarının ne dereceye vardığını gösterir. Yıllardır Müslüman Kürt halkına tasallut olanlar işte bunlardır.

Yaşanan bir hakikat daha var: Terör örgütleri üzerinden ülkemizin savunma kapasitesini ve savaşma kabiliyetini test ediyorlar. Musibet zamanında insanımızın birbirine yakınlığını görmek istiyorlar. Genel bir savaş durumunda toplumsal dirayetimiz nasıl olacak, onu öğrenmeye çalışıyorlar. Neden?

Oluşturulmak istenen terör koridoru sadece Akdeniz’e açılmıyor. Bu koridorun bir ucu Amerika, İsrail ve bazı batılı ülkelere çıkıyor. Koridorun kapıları Kars’tan Hatay’a kadar birçok şehrimize açılıyor. ‘Bekâ’ dediğimiz tam olarak budur.

Bu imtihandan alnımızın akıyla çıkabilmemiz için bir ve bütün olmamız şarttır. Başka çaremiz ve vatanımız yoktur.

Milletimiz kararını çoktan vermiştir. Sıra devletimizdedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dost ve düşman tanımını yeniden yapmalıdır. Dost olduğu söylenen ülkelerin düşmanlıkları, millî  varlığımıza yönelik ciddi bir tehdit haline gelmiştir.

Zeytin Dalı operasyonunun ilk gününde, sosyal medya hesabımızdan şunu yazmıştık: Terörle mücadele için Amerika’ya girmiş gibi olduk.

Yapılan açıklamalara ve birbiri ardına ülkemize gelen üst düzey yetkililere bakılırsa, bu hakikaten böyle imiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Tenekeci Arşivi