Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sanki!

Sanki!

ABD’den gelen “son açıklamalar” yine büyük oyunlar peşinde olduklarını göstermiyor mu?

Pentagon diyor ki:

“PYD ve YPG bize rağmen Afrin’e ilerlerse desteğimizi kaybeder!”

Vay vay vay!

Sanki PYD ve YPG’nin ipleri kendi ellerinde değilmiş gibi. Sanki PYD ve YPG’ye söz dinletemiyorlarmış gibi.

Sanki artık bu örgütleri gerçek yüzleri ile tanımışlar gibi. Evet, bu açıklamaların “göz boyamaktan” başka bir amacı yok.

Allah-u âlem, “Türklerin hoşuna gidecek birkaç kelam eder, sırtlarını sıvazlar yine onları kendi amaçlarımız doğrultusunda kullanmayı sürdürürüz” diye düşünüyor olmalılar. Yahu yıllardır söz konusu örgütlerin terör örgütleri olduğunu anlatmaktan dilimiz damağımız kurudu.

Her seferinde, “Onlar bizim adımıza DEAŞ ile savaşıyorlar” cevabını almaktan da bıktık usandık. Rusya’nın dediği gibi önce Türkiye’yi çıldırttılar sonra da şimdi bu tür açıklamalar ile yeniden ara bulmaya çalışıyorlar.

Evet, New York Times gibi gazeteler Afrin politikasından dolayı Amerika’nın elinin zayıfladığını belirtiyorlar. Amerika’nın eli sadece Afrin olayında izlemiş olukları politikadan dolayı zayıflamış değil ki!

Terör örgütleri ile el ele verdikleri ilk günden itibaren elleri zayıflamış bulunuyor. ABD’den gelen bu açıklamalar karşısında bir süre önce Türkiye’den yapılan, “Amerika ne derse desin, bizi ilgilendirmiyor” açıklamasını hatırlatmak isteriz.

Umudumuz da yöneticilerin bu sözlerine bağlı kalmalarını beklemekten başka bir şey değil.

Şimdi Amerika PYD ve YPG’ye “otur oturduğun yerde” diyecek ve bunlar yine Afrin’e doğru ilerleyecekler. Olacak şey mi bu?

Aklın alacağı bir şey mi bu?

Yine büyük oyunlar peşindeler.

Yine yalan ve dolanla iş çeviriyorlar.

Bu dönem söylenen yalanlara ve çevrilen dolaplara karşı uyanık olma dönemi. Şimdi Hollanda gibi ülkeler YPG’nin masum olmadığını ve onları desteklemediklerini açıkladığı bir dönemde ABD’nin sanki PYD ve YPG’ye karşıymış gibi açıklamalarda bulunmasının büyük bir kandırmaca olduğunu görmek gerek.

ABD önce terör örgütlerine verdiği silahları bir toplasın bakalım. Pek tabii toplayabiliyorsa bu iş elinden geliyorsa!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi