M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Bendenizi ilgilendirmez

Bendenizi ilgilendirmez

Bitcoin adında uyduruk, sanal bir para çıkmış, çok para ediyormuş, nice züğürt onunla zengin olmuş... Fakiri ilgilendirmez. Bir tane verseler, anahtarlığıma süs diye taktırırım.

***

Futbol alemi yıkılıyormuş. Şikeler, transferler, dehşetli ücretler, kavgalar, gürültüler, çekişmeler… Fakiri ilgilendirmez.

***

Ünlü eski futbolcu, elindekini avucundakini yemiş bitirmiş, şimdi bir otobüste yatıyor, çamaşırını elde yıkıyormuş… Allah akıl fikir ihsan etsin. Har vurup harman savurmanın neticesi budur, herkes ibret alsın.

***

Bir şeyh, başlangıçta fakir iken şimdi dolar milyoneri olmuş… Bu haberde bir yanlışlık olacak, öyle birinden şeyh olmaz.

***

Bir hanım Diyanet İşleri Başkanı yardımcısı olmuş… 1400 yıllık İslam tarihinde görülmemiş bir bid’at.

***

Berlin’de imamı kadın olan bir cami açılmış… Âhir zaman alameti.

***

Bir belediye sokak kedi ve köpeklerini öldürmüş… Acımasız katiller başlarına inecek belalara hazır olsunlar.

***

Başka bir belediye, aç kalan kuşlara yem serpmiş… Tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak onlara ihsanda bulunsun.

***

Bir yerde beş yıldızlı otel konforuna ve lüksüne sahip Kur’an kursu binası yapılıyormuş… Büyük bir hatâ ve israftır, haramdır. Kesinlikle doğru bulmam.

***

Müşterilerine domuz ve eşek eti yediren bir lokantaya beş bin lira ceza kesilmiş… Çok az, yetersiz gülünç bir cezadır. Yüz bin dolar ceza alınmalı, sahibi uzun hapis cezasına çarptırılmalı, lokantası ebediyen kapatılmalıdır.

***

İsrail zalimmiş, haksızmış, saldırganmış; lakin ticarî münasebetler devam ediyormuş… Boş edebiyat bırakılmalı, ticaret iktisat finans münasebetleri kesilmelidir.

***

Açıklar ve dekolteler yürüyüş yapmışlar, kıyafetimize kimse karışamaz diye haykırmışlar… Devletin, genel ahlaka aykırı seksî ve kışkırtıcı kıyafetlere karışma hakkı yok mudur? Kıyafet hürriyetinin sınırları yok mudur? Bir sahil şehrinde, yaz aylarında, çarşılarda bikini mayo ile gezmek doğru mudur?

***

Hürriyete layık olmayanlar gerçekten hür olamaz.

***

Dünya üzerinde İslam’ın, yüzde yüz olmasa bile yüzde doksan beş uygulandığı tek ülke, Endonezya’nın batısındaki Aceh özerk bölgesidir. Türkiye’nin okumuş geçinen Müslümanları Aceh’i biliyor mu, tanıyor mu?

***

Cuma hutbesinden sonra hatip efendi, “Hacca gitmek isteyenler, kayıt parasını bankaya yatırsınlar, dekontunu müftülüğe getirsinler” dedi. Peygamber makamında banka kelimesinin kullanılmasını vicdanımı sızlattı.

***

Birine: Yazılarımı okumaya mecbur değilsin. Okusan da anlamazsın. Sen bir vadide, ben bir vadide…

***

Bizans’tan kalma dünyaca meşhur bir camie gittim. İç dekorasyonu yürekler acısıydı, perişandı. Diyanet, camilerin iç tezyinatı konusunda niçin üzerine düşeni yapmıyor?

***

Onlar o kadar mantıksız ve salak ki, gemi batarsa kendi bölümlerinin de batacağını idrak edemiyorlar.

***

Resulullah efendimiz (Salat ve selam olsun ona) “Güçlü Müslüman zayıf Müslümandan hayırlıdır” buyurmuşlar… Güç kaynakları nelerdir? Faydalı ilimdir… İrfandır… Sahih din kültürüdür… Faydalı genel kültürdür… Ahlak ve fazilettir… Hikmettir… Vasıflı, ehliyetli, liyakatli olmaktır… İhlastır… Cihad fi sebilillah yapmaya istidatlı olmaktır… Biat ve itaattir… Moloz Müslüman değil, vasıflı ve değerli Müslüman olmaktır… (Bu saydığım sıfatları iki kere okuyunuz…) Müslüman gençleri bu sıfatlara sahip olarak yetiştirmeliyiz. Cemaat ve tarikat holiganlığı ile bir yere varamayız. Kendilerine emanet edilen gençleri iyi ve güçlü yetiştirmeyenler Ümmet ve emanet hainidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi