Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Dedikodu haram değil miydi?

Dedikodu haram değil miydi?

Ekranın yüzü haline gelen iki kadın “magazin haberciliği” adı altında bir şarkıcının mahrem alanına kadar giriyor ve yapılan dedikoduları değerli bir bilgi sunarcasına aktarıyor. Ve eminim ki onlarca insan kendilerini ekranlarda sergilenen bu dedikodulara kaptırıp bu programlara davetiye çıkarıyorlar. Kadın bütün insanlığın faydalanabileceği bir bilgi sunarcasına kasılarak konuşmaya devam ediyor:

Bence yüzüne botoks yaptırmış, birkaç kilo da vermiş acaba nedeni ne olabilir? Diğeri cevap veriyor botoks olabilir ama kilolarda değişen bir şey yok.

Kadın ilmi bir keşifte bulunmuş gibi devam ediyor:

Zaten sevgilisine ihanet etmiş, geçen gün onu bir eğlence merkezinde genç bir beyle birlikte sohbet ederken görmüşler. O beyin kim olduğunu ben mutlaka ortaya çıkaracağım. Şu an araştırma aşamasındayım.

Yok, zannetmem onlar çok büyük bir aşk yaşıyorlar birbirlerine ihanet etmezler, bahsettiğiniz şahıs onun eski arkadaşı olabilir.

Hayır, çok yakın poz vermişler, şu an araştırma aşamasındayım yakında bombayı patlatacağım…

Sevgili kardeşlerim bu tür programlar evlerimizde hemen her gün izleniyor ve bizler dedikodu kokan bu görüntüleri kaçırmamak için asli sorumluluklarımızı dahi aksatabiliyoruz.

Peki, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Allah aşkına söyleyin, dedikodu haram değil mi?

İnsanların kusurları ile meşgul olmak haram değil mi?

İnsanların özel alanlarına girmek İslam’ın adabına aykırı değil mi?

Dedikodu dinleyerek geçirdiğimiz zamanın hesabını vermeyecek miyiz?

Evet… Bahsettiğim bu fiillerin haram olduğunu hepimiz kabul ediyoruz fakat Hak ve adaletin hâkim olmadığı toplumlarda kaideler sadece yoksul halklar için geçerli oluyor. Eğer perdenin ön safında yer alıyorsanız, para şöhret ve belli bir unvana sahipseniz, hatalarınızın üzeri örtülüyor ve siz haram kokan fiillerinizden hatta ürettiğiniz dedikodulardan para kazanır hale geliyorsunuz. Meşhur iki kadının yaptığı bu dedikoduları gecekonduda yaşayan Zuhal teyze yapmış olsaydı eminim onu yerden yere vururdunuz. Ama para ve şöhret gözlerinizi boyuyor ve dedikoduya davetiye çıkarıyorsunuz.

Dinen haram kılınan dedikodu magazin adı altında sevecen gösterilmeye ve sıradanlaştırılmaya çalışılıyor. Şöhret sahibi hatunlar ve beyler yapılan dedikodular üzerinden para kazanıyor, maddi imkânlar elde ediyorlar. Peki, bizlere ne oluyor ki, filan şarkıcının filan oyuncunun dedikodularını dinleyerek bu insanlara imkân veriyoruz? Unutmayalım dedikoduyu yapmak da dinlemek de yaymak da İslam’ın yasakladığı bir eylemlerdir. Siz, siz olun bu programların sıradanlaşmasına fırsat vermeyin. Allah’ın verdiği vakti onun rızasına uygun işler peşinde tüketin. Aksi takdirde israf ettiğiniz zamanın hesabını vermeniz kolay olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi