Kemal Belgin

Kemal Belgin

Konya’dan petrol çıktı Beşiktaş hazine buldu

Konya’dan petrol çıktı Beşiktaş hazine buldu

BAŞLIK biraz uzun oldu ama hemen bazı işleri anlatsın diye öyle yazdım. Şimdi açalım.

Ara transfer bitti. Ve de bizim futbolda 40 küsur transfer olmuş. Bence çok fazla... Futbol ekonomisi bu kadar tahribat görmüş, borçların gırtlağı geçtiği bir yerde bu ara çıkış olmamalıydı. Neyse, oldu bir kere...

Peki, bu işte başı kim çekti. Ya da başka bir deyişle dikkat çeken gelişmeler hangileri idi... Hiç tartışmasız Konyaspor’un hamlesi çok dikkat çekti. Hatta bizim mahallenin futbol hastaları, “Yahu bu Konya’da petrol mü çıktı? Nedir bu ara transfer hamlesi böyle...” diye benden bilgi sızdırmaya çalışıp duruyor. Benim de bilgin o kadar yani... Hem Eto’o, hem Jahoviç ve yetmezmiş gibi Volkan Şen... Yani yepyeni bir hücum ekibi diyebiliriz. Ve de bu Jahoviç daha oyuna girer girmez Galatasaray maçında ilk golünü attı. Ateşin bacayı sardığı Konya’nın maçlarını izlemek şimdi görev oldu sanki...

Sonra kim mi geliyor? Tabii ki Beşiktaş... Bence sadece golcü ve gol pası veren adam olmayan Vagner Love alındı. Yetmezmiş gibi bu Vagner Love bir de takım yönetir. Yani şu anda Beşiktaş’ta ne kadar bu işi iyi yapıyor denen adam varsa hepsinden iyi yapıyor. Ve Laril kadroya dâhil edildi. Yani yaşlısı emekli olurken genci yerini alacak. Çok akılcı bir transfer politikası... Herkes Fikret Orman’ı eleştirmeye çalışıyor ama bence örnek alınmalıdır. Ancak şu son Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı koltuğuna oturuşunu doğru bulmadım. Bu benim görüşüm... Çünkü orası sadece gösteriş yeridir. Çünkü hiç bir yaptırım gücü yoktur.

Galatasaray mı? Bir Japon sol bek aldı. İzleyeceğiz bakalım, ne verecek? Linnes’ten, Lato’dan, hatta hatta Hakan Balta’dan daha fazlasını mı? Merakla bekliyorum... Galatasaray’ın en ciddi transferi bence çoktan yapıldı. Ne mi? Donk’un kadroya dâhil edilişi tabii ki... Hatta Hakan Balta’nın da... Tudor’un harcadıkları bir bir Terim hoca ile dönüyorlar.

Fenerbahçe mi? Tık yok. Aykut hoca stoper istemiş olmamış. Ozan Tufan yine Dereağzı tatiline devam edecekmiş gibi görünüyor. Ancak ne var ki bu tatil para harcayarak değil para kazanarak olacak... Krasiç ve Serdar Kesimal gibi... Kongre yaklaşıyor. Kim bilir belki de Ali Koç ve ekibi bir yerden hesaplara dalar da işler karışık diye de transferin kenarından bile geçilmemiş olabilir.

Başakşehirspor Arda ile zaten ortalığı ayağa kaldırdı. Trabzonspor da bir sol aldı ama bence Fenerbahçe’ye karşı yerine oynayan yerli malı işi götürür gibi görünüyor.

Yahu Göztepe’ye Demba Ba geldi... Daha niceleri... Hayırlı uğurlu olsun diyelim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi