Kemal Belgin

Kemal Belgin

Yanlış hesap Sivas’tan döndü!

Yanlış hesap Sivas’tan döndü!

Halk arasında güzel bir benzetmemiz vardır; Yanlış hesap Bağdat döner... Bu defa da Terim hocanın yanlış hesabı Sivas’tan döndü.

Peki, neydi o yanlış hesap? Birincisi daha ülkemize geleli üç gün olmuş bir Japon oyuncuyu sol arka kanatta görevlendirmekti. İkincisi orta alanda Donk ve Tolga ile birlikte Feghouli’ye görev vermekti. Üçüncüsü takımı oyundan çıkana kadar resmen on kişi oynatan Yasin’in sahaya çıkışı idi. Bunlara bir de Muslera›nın şöhretine hiç yakışmayan şovu eklenince, oyunu iyi planlayan, elinde de ciddi siyahi oyuncuları bulunan Sivasspor maçı alıp gitti. Eren›in ikinci santrfor olarak oyuna girişi, golü de atmış olmasına rağmen doğru gibi dururken, yürüyen Gomis›in oyunda kalışı da o kadar hatalı idi.

Kendisi ile birlikte şampiyonluk yarışına katılmış üç rakibinin de puanlar kaybetmiş olmasına rağmen Galatasaray’ın bu büyük avantajı kullanabilmesi böylesine hatalarla mümkün olamadı tabii ki... Hele hele şu Japon sol bekin oynatılışına şaştım doğrusu... Elde Latovleviçi var, Hakan Balta var, hatta hattaLinnes varken bu da ne demekti acaba? Özellikle savunma zincirinde birbirleriyle oynamaya alışmış oyunculara yer verilir, şayet bir sakatlık veya ceza durumu yoksa... Tolga Donk’a eşlik eder de, Fehgouli de takımdaysa oyunu kim yönlendirecek? Hep eleştirdiğimiz Belhanda bile oyuna girince orada farklılıklar ortaya çıkmadı mı hoca? Yasin’in Galatasaray veya benzeri büyük takımların oyuncusu olmadığını bu ülkede yazan ve söyleyen tek kişi idim. Ama ne yorumcuları bu ülkenin Yasin’i neredeyse Garrincha yapan... Sinan oyuna 72. dakika girdikten sonra iki oyuncu arasındaki farkı görebildiniz mi Terim hocam? Eren oyuna girdikten sonra orta alanı sadece Donk’un korumasında kalan takıma karşı Sivasspor daha organize gelebilseydi, ya da pas yanlışlarına yakalanmasaydı acaba maç kaça giderdi hocam?

Neyse, Galatasaray liderliğine çıkabileceği bir maçı kaybetti. Oysa bu hafta Başakşehirspor-Fenerbahçe derbisi de sana çalışacaktı Terim hoca... Bunu da kaçırdın... Haydi bakalım; Nagatomo’n hayırlı olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi