Kemal Belgin

Kemal Belgin

Spordan tuhaf manzaralar!

Spordan tuhaf manzaralar!

HANGİSİNDEN başlasam ki? Son günlerde futbol kamuoyunda diyelim, Beşiktaş’ın peş peşe gelen Fenerbahçe maçlarından birinin başka tarihe ertelenmesini istemesi konusu işlendi. Beşiktaş cephesi böyle bir kararı olmadığını dile getirirken, teknik direktör Şenol Güneş de ertelemeye karşı olduğunu açıkladı. Fenerbahçe cephesi ise, ilk Aykut döneminde ki, kendisi dile getirdi, hiç bir zaman erteleme talebinde bulunmadığı açıkladı. Peki, nereden çıktı bu zırva? Galiba Orman başkan bir konuşmasında acaba mı gibi bir düşünceye girdiğini söylemiş. Buna balıklama atlayan TV ve gazete yorumcuları da konuyu iyiden iyiye sulandırmışlar. Sonuç mu? Federasyon geçiniz diyor... Kulüpler de aynen devam diyor... Olan da bu ülkenin futbol meraklısına oluyor. Ayıp yahu!

***

Son Başakşehirspor- Fenerbahçe maçında bir önemli gelişme dikkatimi çekti. Yok yok goller, sonuç, Arda, Fernandao falan değil... Avcı ve Kocaman hocalar da değil. Peki, nedir diyeceksiniz... Şu: Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu tribünde ilk defa Genç Fenerliler ve Anadolu Genç Fenerlileri flamaları neredeyse bir birine sarmaş dolaş idi. Yorumum mu? Allah rahmet eylesin Sefa! Hani biri diyordu ya yetiştirilmişler diye... İşte bundan ötesi var mı ki ey yönetici?

***

Arda kardeşimiz Başakşehirspor’a transfer olurken aynen şu cümleyi kurmuştum hatırlarsanız; Başakşehirspor kendi ayağına sıkmıştır... Fenerbahçe maçında gördünüz mü? Visca ne oynuyor değil mi, Arda geldikten sonra... Clycihy’e bir sorsanıza ne haldedir acaba, iki kişiyle üstüne gelen rakipler karşısında... Bir de sağolsun Hıncal ağabey demez mi Arda Adebayor arkası oynatılsın diye... Demek ki bizim usta Başakşehirspor’u düşmeye aday yapacak... Bu sezon değilse bile gelecek sezon garanti...

***

Galatasaray’da Belhanda kendini resmen attırdı... Hem de takımı 3-0 galipken ve de maç bitmişken... Ben de hemen o akşamki yazımda bu futbolcunun en ağır cezaya çarptırılması gerektiğine vurgu yaptım. Sen misin? Galatasaray geçtiğimiz salı günü şöyle bir açıklama yapmaz mı; Belhanda’ya ceza verilmeyecek... Eh, siz kendinize ceza vermeye hevesliyseniz ben ne yapayım? Bu arada bir kaç okurum da benim bu isteğime kızmışlar. Ve de Emre ile Volkan’ı örnek göstermişler, ağızlarından küfür dökülen... Dostlar; sapla samanı karıştırmayınız! Ben ağzı bozuklara öteden beri ceza verilmemesini kınayıp durdum. Burada Belhanda’ya takımına darbe vurduğu için cezayı uygun göndüm. Bilmem anlatabildim mi?

***

Basketbolda Fenerbahçe koçu Obradoviç’le Anadolu Efes koçu Ergin Ataman arasında ciddi bir sürtüşme var. Basketbol Federasyonu başkanı da hiç bir şekilde müdahil olmayacaklarını açıkladı. Yani ne yaparlarsa yapsınlar ceza falan olmayacak... Aklıma ne geldi biliyor musunuz? Kış oyunlarında, bir Japon sporcunun dopingli çıktığı için madalyasını geri almışlar ve cezası bekleniyor. Ben de dedim ki, bu Japon’u ister misiniz yakında yarıştığı branşta federasyon başkanı yapsınlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi