Kemal Belgin

Kemal Belgin

Fatih Terim’in eseri!

Fatih Terim’in eseri!

GALATASARAY, bir gün önce Başakşehirspor’un devraldığı liderliği yeniden ele geçirmek adına çıkmıştı Kasımpaşa’ya karşı... Belhanda yoktu. Oyun kurma işi Feghouli ile Selçuk arasında pay edilmiş, hatta zaman zaman da topla çıkışlarda Tolga da görev almıştı. Savunma sigortası olarak ise Donk iş başında idi. İyi de başlamıştı Galatasaray... Orta alanda kesin üstünlük sağlamış, öne gelişlerde de hem Rodrigues etkili idi, hem de iki kenar beki... Gomis ise durgundu. Bütün bunlar olurken Kasımpaşa oyun alanının büyük bölümünü rakibine bırakmış, sadece kendi ceza alanı yakınlarında hamle zenginliği ile karşı duruyordu. 25 dakika oyun böyle gitti. Sonra mı?

Donk muhteşem bir çıkışla Kasımpaşa’nın üç oyuncusunu geçip topu kontradaki Rodrigues’e uzattı. O da harika bir feykle rakibinden kurtuluş topu çatala taktı. Güzel! Sonrasında Kasımpaşa paçayı kurtarmak adına fazla adamla oyuna girdi ve hakemin yanlış verdiği bir kararla penaltı kazanıp durumu eşitledi. Bu arada daha 7. dakikada Gomis’in illeti tuttuğundan sahada bayılıp kalmış, yerde ve ayakta tedavi sonrası kendi isteği ile sahaya dönmüştü ama ruh gibiydi sanki...

Şimdi başlıyor asıl mesele... Baktık Galatasaray ikinci yarıya Serdar’ın yerine Eren’i alarak çıkıyordu. Komik idi... Dahası da Serdar’ın yerine de orta alandan Donk geçince Galatasaray bütün oyunu rakibe teslim edecekti. Bitti mi? Hayır! Hele hele 59. dakikada da Feghouli yerine Sinan’a bırakınca orta saha sadece Selçuk’la Tolga’ya kalacaktı. Bitti mi? Biter mi Terim hocanın intihar girişimi? 82. dakikada da Selçuk yerini Yasin’e bıraktı. Artık Galatasaray takımı sahada ikiye bölünmüştü. Böyle olunca da Kasımpaşa hocası Kemal Özdeş her türlü silahını ateşleyerek maçı kazanmasını bildi.

Maçın hakemi mi? Bunlar tam bitmiş... Madem ki Serdar’ın hareketi penaltı, o halde Donk’un yaptığı da ceza görmeliydi ama düdük bile çalınmadı. Sayın hakem kardeşim bu çifte standart değil de nedir? Nedir bu korkunuz malum bildiriden sonra? Bence mi? İki hamle de faul değildir. Topla temas olduktan sonra var mı dünyada yeniden salise içinde aynı fiziksel konuma dönmek?

Sonuçta Galatasaray büyük avantaj kaybetmiştir gibi gözükse de bence şampiyonluk şansını çok azaltmıştır. Neden mi? Çünkü Terim hoca artık sağlıklı düşünemiyor, hatta bakamıyordur da...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi