Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Olumlu yaklaşım!

Olumlu yaklaşım!

Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’a verilen müebbet hapis cezası toplumun pek çok kesiminde tepki ile karşılandı.

Muhalefet kesiminden gelen tepkilerin yanı sıra iktidar yanlısı kalemlerden gelen tepkileri olumlu bir yaklaşım olarak görüyoruz. Demek ki onlar da verilen cezayı içlerine sindirememişler ve seslerini yükseltme ihtiyacını duymuşlar.

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’a verilen cezaya karşı tepki gösteren iktidar yanlısı kalemlerin başını Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç çekiyor.

Kekeç yazısında “Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın FETÖ’cü olduklarını düşünmediğini” ifade ettikten sonra, “Oh olsun” diyenlerden olmadığını ilan ediyor. Kekeç, “Kararı sevinçle karşılamayı hem ayıp hem de küçültücü sayarım” diyerek konuyla ilgili tavrını açıkça ortaya koyuyor. Konuyla ilgili bir başka olumlu yaklaşım ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı gazeteci İlnur Çevik’ten geliyor.

Çevik, Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’a verilen cezayı eleştirirken, “Kantarın topuzu fazla kaçtı” deme ihtiyacını hissediyor. Verilen cezanın “içini burktuğunu” söyleyen İlnur Çevik, “Hüzünlenmedim desem yalan olur” diyerek içinde bulunduğu ruh haline açığa vuruyor.

Verilen cezanın AKP eski milletvekili Prof. Osman Can tarafından da eleştirilmesi ve AYM’den de, AİHM’sinden de döneceğini ileri sürmesi iktidar kanadının da durumdan hoşnut olmadığını gösteriyor. İktidar kanadından sadır olan bu tür söylemler umulur ki verilen cezaların üzerinde bir daha kafa yorulmasını sağlar. Sözkonusu isimlerin FETÖ ile bir yakınlıkları olmuş olabilir ama ortaya konulan tepkilerinde gösterdiği üzere kamuoyu bu konuda henüz tam ikna olmuş değil. Ve verilen ceza içe sindirilemiyor.

Kantarın topuzu fazla kaçtı deniliyor.

Oh olsun diyenlerden olma ayıp sayılıyor. İçlerin burkulduğu açıklanıyor.

Hüzünlenmedik desem yalan olur deniliyor. Bugün gazete köşelerinde yer alan bu ifadeler sanırız iktidar kanadında farklı platformlarda da dile getirilecek ve soruna bir çözüm aranacaktır.

Konu iktidar partisi içinde enine boyuna tartışılacağa benziyor. Böyle bir tartışmanın vakit geçirilmeksizin başlatılmasının yararlı olacağına inanıyoruz.

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak görüşlerini paylaştığımız yazarlar değil ama aldıkları ceza iktidar yanlılarını bile böyle rahatsız ettiğine göre ortada bir garabet olsa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi