Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Bir gün mutlaka!

Bir gün mutlaka!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tenkit ettiğimiz birçok yönü var ama bir yönü ile de takdirimizi kazanıyor.

Yanlış yaptığını fark ettiği zaman lafı hiç evirip çevirmeden, asla tevil yoluna gitmeden “yanlış yapmışız” diyebiliyor.

“Kandırıldık, aldatıldık” yollu açıklamalarını da hatalarının bir itirafı olarak kabul etmek mümkün!

Mesela AB’nin gönlünü hoşnut edebilmek için zinayı suç olmaktan çıkarmalarının yanlış olduğunu söylemesi bizce hem güzel hem de önemli bir husus.

2004’te yani AB’ye gireceğiz diye akıl almaz adımların atıldığı günlerde zina da suç olmaktan çıkarılmış ve Avrupa Birliği’nin takdiri kazanılmıştı.

O günlerde gazete manşetlerini “Biz Avrupalıyız” başlıkları süslemişti. Aradan geçen süre gösterdi ki bu tür tavizler ile asla Avrupalı olunamıyor!

Adamlar hep daha fazlasını istiyorlar.

Bugün nasıl zinanın suç olmaktan çıkarılmasının yanlış olduğu kabul ediliyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından izlenmekte olan faiz politikasının yanlış olduğu da her fırsatta dile getirilmiyor mu? Ancak ne var ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çıkışları uygulanan faiz politikasını değiştirmeye yetmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, “Bu kafa” diye tanımlanan bir anlayış yüksek faiz politikasındaki ısrarını sürdürüyor. Oysa yine 2004’te faiz çağın bir realitesi olarak kabul ediliyor ve ona göre politikalar geliştiriliyordu.

“Bütün bu yanlışlara nasıl imza atıldı?” diye sorulacak olsa şu cevabı hemen yapıştırırız.

Bütün bu yanlışlar Milli Görüş gömleğinin sırttan çıkarılması ile yapılmıştır.

Çünkü Milli Görüş gömleği sırtlarında dursa bu tür yanlışlara düşmeleri mümkün olmazdı.

Bugün faiz politikasının yanlış olduğunu söyleyenlerin, bugün zinayı suç olmaktan çıkarmanın yanlış olduğunu itiraf edenlerin bir gün mutlaka sırtlarındaki Milli Görüş gömleğini çıkarıp atmalarının da büyük bir yanlış olduğunu söyleyeceklerinden eminiz.

Zira biz biliyoruz ki Milli Görüş gömleği sıradan bir tekstil ürünü değildir. Milli Görüş gömleği bir kimliktir. Milli Görüş gömleği asil bir duruştur.

Evet, o yıllarda esen rüzgârın etkisi altında kalarak Avrupa Birliği’ni gözlerinde olduğundan fazla büyütenler bugün nasıl büyük bir yanlışa imza attıklarını görüyorlar. Bir gün mutlaka bu gerçeğin dile getirileceğinden eminiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi