M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Yahudiler ve İslam

Yahudiler ve İslam

ASR-I SAADET Yahudilerinin, İslam’ı ve Peygamberi sempati ile karşılamamaları, aksine müşriklerle birleşerek düşmanlık etmeleri ne korkunç bir çelişkidir. Aradan 1400 küsur yıl geçti, aynı durum devam ediyor. Neturei Karta gibi İslama ve Müslümanlara sempati duyan Yahudiler var ama onlar azınlıkta.

**

İslam’ı hakkıyla anlamamış yarı mühtedi cemaat holiganlarının ve yobazlarının verdiği zararı, harbî kafirler veremiyor.

**

Müslüman tevazu sergiledikçe yükselir.

**

Müslüman asla sidik yarışı polemiği yapmaz,

**

Evliyaullah, gerçek şeyhler, kâmil mürşidler, salihler, hakikî mücahidler, muttakiler; kendilerini sevenlerden nefsleri için para toplamaz.

**

Müslümanın Allah katında en yükseği en taqvalı olanıdır. Taqvadan büyük rütbe ve keramet olamaz.

**

Taqva ilimle, irfanla, firasetle, fıkıhla, yüksek ahlakla, Kur’anî ve Nebevî nur ile görmekle olur.

**

Kendini beğenen mânen yükselemez.

**

“Belanın en şiddetlisi Peygamberlere (aleyhimüsselam) gelir. Sonra derece derece…”

**

Pisboğazdan, yedi mideyle yiyenden, aklı işkembesinde ve apış arasında olandan veli olmaz.

**

Aç kalan kuş, pencere kenarına gelmiş… Sınav veriyorsun, mutfağa git, bir avuç bulgur al kuşu doyur.

**

Titanic 1912’de ilk seferinde niçin battı?.. Buzdağına çarptığı için mi? Evet, dış sebep odur ama beyinsizin biri (hâşâ) “Bu gemiyi Allah bile batıramaz” demişti.

**

Paşa hayranı bir Müslümana: Çok sıkıntılar çekeceksin.

**

Sirkteki maymunlara şapka giydirseler, akıllanırlar ve çağdaş uygarlık düzeyine füze gibi fırlarlar mı?

**

Var mı yok mu bizim cemaat, öteki Müslümanlardan bana ne diyenlerin Müslümanlıklarından şüphe ederim.

**

Âh alanlar yanar. Mazlumların âhı pek yakıcıdır.

**

Müslümana yapılacak en büyük hizmet ona sahih ilmihal öğretmektir. İlmihal şu bölümlerden oluşur: 1. Sahih akaid… 2. İbadetler… 3. Her Müslümanın mutlaka bilmesi gereken zarurî muamelat hükümleri, mesela ribanın haram olması… 4. İslam ahlakının temel ilkeleri, kuralları, hükümleri… 5. Ahkam-ı Sultaniye, İslam’da devlet idaresi, râşid Halifeye biat ve itaat… 6. Ümmet birliği, Ümmet şuuru, ittihad-ı İslam, iman kardeşliği, Müslümanları sevmek… 7. İstikamet, doğruluk dürüstlük… 8. İhlas… 9. Adalet… 10. Mürüvvet… 11. Fütüvvet… 12. İhsan.

**

Ümmet-i Muhammed’e yapılacak en büyük hizmet, ileride dine imana Kur’ana Şeriata Sünnete hasbeten lillah ve muhlisen lillah gerçekten hizmet edecek, çok vasıflı çok güçlü Müslüman gençler yetiştirmektir.

**

Müslümanlar birbirlerini sevmedikçe, desteklemedikçe, tek bir Ümmet olmadıkça, tek bir imam’a biat ve itaat etmedikçe necat (kurtuluş) bulamazlar, iflah olmazlar, izzete kavuşamazlar. Birlik rahmettir, tefrika (parçalanma bölünme çekişme tepişme) azaptır.

**

Müslümanları dolandıran din sömürücülerine: Allah belanızı versin!

**

Sen akıllı, olgun, hikmetli, gönül gözü açık bir mü’min olsaydın; bir delikten çıkan zararlı ve zehirli mahluk tarafından ikinci defa sokulmazdın.

**

Akıllı, firasetli, haysiyetli, şerefli Müslüman kadın; güzelliğini teşhir etmez, yabancı erkeklerin seksî duygularını kışkırtmaz.

**

Açık saçık, dekolte kıyafetli, laik, holigan Kemalist Feministlerden fazla korkma; asıl tehlike ve zarar başı örtülü Feministlerden geliyor.

**

Buharî ve Müslim’deki kadınlarla ilgili mütevâtir, mânen mütevâtir, sahih hadisleri inkâr eden sapıkların küfre düşmelerinden korkulur.

**

Dinî konuları mıncıklayan, ayağa düşüren, hafife alan, alay konusu yapan, câhilâne tartışan, din ticareti yapan beyinsiz alçaklardan uzaklaş, kaç.

**

Şeyh, kamil mürşid ayaklarını sımsıkı yere basan Müslümandır. Onları uçuranlar beyinsizdir. Şuna bakınız: Resulullah bir kere mi’raca çıkmış, bu herif gökten yere inmiyor…

**

İslama, Kur’ana, Şeriata aykırı ve zıt olan her şey hederdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi