Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Bir teröristin itirafları!

Bir teröristin itirafları!

Batı basını istediği kadar, “Türk medyası Afrin’de olup bitenleri doğru yansıtmıyor” desin dursun!

Sanki kendileri olup bitenleri çok mu doğru olarak yansıtıyor?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan bir teröristin itirafları Batı basınının tüm iddialarını çürütüyor ve oynanan büyük oyunu gözler önüne seriyor. Teslim olan terörist PYD, YPG ve SDG gibi oluşumların başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler tarafından hayata geçirilen bir proje olduğunu belirtikten sonra, “Bizler de onların kuklası durumundayız” diyor.

Ve “Her gün ya ölüyor ya da öldürüyoruz” diyerek oynanmakta olan büyük oyuna dikkat çekiyor. Evet, her gün ya ölüyorlar ya da öldürüyorlar! Peki, bu ölmek ya da öldürülmekten dolayı elde ettikleri bir kazanç söz konusu mu? Bu tezgâhta kukla olduklarını itiraf edenlerin nasıl bir kazancı söz konusu olabilir ki! Elbette onların bir kazancı söz konusu değil! Asıl kazananlar onları bu “kirli oyunun” içine iten projenin sahipleri. Yani ABD ve öteki Batılı ülkeler! ABD projesinin saklı gizli bir yanı yok. Adamların dilinden yıllardır Büyük Ortadoğu Projesi lafı hiç düşmüyor ki!

Yani bölge ülkelerini bölüp parçalamak ve onların yerine yeni devletçikler kurma projeleri hep devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ABD’nin Menbiç ile ilgili teklifi de bu tezimizi doğruluyor. ABD Menbiç’in yarısında güvenliğin kendileri tarafından diğer yarısında da Türkiye tarafından sağlanmasını teklif etmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu teklife, “Ne siz ne de biz güvenlik sağlayalım bu işi Menbiç sakinlerine bırakalım” diye itiraz etmiş.

Adamların niyeti gayet açık!

Bölge ülkelerini bölüp parçalamayı ve kendi hâkimiyetlerini tesis etmeyi kafaya takmışlar bir kez! Bunun için de kendilerine hizmet edecek olan piyonları YPG, PYD ya da SDG diye isimlendirip himayelerine almışlar. Bölgenin gerçekten kurtuluşa ermesi bugün savaş vermekte olan insanların birer piyon olarak kullanıldıklarını idrak ettikleri zaman sağlanabilecek. Baksanıza adamlar bir takım insanların sırtlarını sıvazlayıp onlara kendi devletlerini kuracakları gazını vererek bölgeyi alt üst ediyorlar.

Aynı coğrafyada aynı inançları paylaşan insanları birbirlerine kırdırıyorlar. Evet, piyon olarak kullanılanlar ayıkmadıkça bu işin sonunu getirmek pek mümkün olacağa benzemiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi