Ziya Şengül

Ziya Şengül

Kupada yine gazozuna maç

Kupada yine gazozuna maç

Fortis Türkiye Kupası, her nedense bazı takımların pek sıcak bakmadığı bir kupa anlayışı içinde oluyor. Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında maçın hemen başında kaptan Semih’in atmış olduğu çok güzel bir golle öne geçti. Sonrasındaki Fenrerbahçe’nin futboluna bakıyoruz. ‘Şu 90 dakika bir an önce bitse de bu skorla İstanbul’a dönsek’ havasında..

Her iki takım da keyif vermeyen futbol sergiledi. Ankaragücü seyircisi tarafından yalnızlığa itilmiş. Bir avuç taraftarı da yönetimi istifaya davet etmek için gelmiş: Böyle bir karşılaşmayı ben bile seyrederken havaya giremedin. Futbolcular nasıl girsin?

Her iki takım da birbirine nazire yaparcasına top kayıpları içinde görüntü verdiler. Ankaragücü hücum açısından Fenerbahçe’den daha iyi gözüktü. Daha organize ataklar yaptı. Yalnız gol vuruşlarında güvensiz oldukları için beceriksiz kaldılar. Özellikle ilk yarıda Murat, 2. yarıda ise Leandro öylesine basit ve gol olması gereken pozisyonları değerlendiremediler ki, sonuç olarak elbette maçı kazanmaları Kaf Dağı’nın ardında kalırdı. Nitekim de öyle oldu.

Ben Aragones’i ‘Tümer’i neden oynatmıyor?’ diye eleştirendim. Ama Tümer’i izledikten sonra gördüm ki, futbolu bırakmış emekliler gibiydi. Josico sahada var mıydı, yok muydu, hiç gözüme çarpmadı.

Kısacası oyun olarak her iki takım da seyirciye zevk vermekten olağanüstü uzaktı. Böylesi maçlarda her iki takım da birbirine pres yapar değil mi? Her ikisinde de öyle bir şey yoktu. Fenerbahçe’de Kazım gereksiz çene düşüklüğü içinde. Gereksiz itirazlarından sonra kırmızı kart gördü. Nedenini bilen bir tek kendisi var. Bir futbolcu bu kadar sorumsuz olur mu? Bunun hesabını biz değil, sorması gerekenler sormalıdır elbet.

Kaleci Volkan Babacan üstüne düşen görevi Fenerbahçe takımı adına yapan adamdı. Aragones’in Ali Bilgin’den sağ bek yaratmasını ise aşkınlık içinde izledim. Ama şu da bir gerçek ki, Ali Bilgin burada fazla sırıtan bir futbol sergilemedi.

Fenerbahçe, Semih Şentürk’ün attığı golle Ankara’da kazanan olurken, ‘İyi futbol mu sergiledi?’ derseniz, ‘Geçiniz bir kalem’ derim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi