Durdu.. Durdu... Turnayı gözünden vurdu..

Durdu.. Durdu... Turnayı gözünden vurdu..

Beşiktaş uzun zamandan beri bu kadar doğru bir işe imza atmadı değerli dostlarım.. Gerçi bu sene yapılan transferlerden sadece Tello iyi çıktı.. Cisse için ise iyiye yakın diyebiliriz..
Kısacası, Beşiktaş fena transferler yapmamaya başladı.. Yaparsa zaten Sinan’la, Ertuğrul ayıplanır.. Hatta futbol bilgileri sorgulanır.. İkisi de futbolun mutfağından gelmişler.. Yanlış yapma lüksleri bana göre yok..
Tello, Bobo, Cisse, anlaşıldı da başlıktaki gözünden vurulan turna kim?..
Hemen söyleyeyim; Filip Holosko..
Ya da başka bir ifadeyle; Beşiktaş aradığı kanı henüz 23 yaşında olan Holosko’yla buldu..
ülkemize geldiğinden beri beğeniyle izlediğim Holosko’yu Türk futbolseverleriyle tanıştıran Vestel Manisaspor oldu.. Manisaspor sadece Holosko’yu değil, Meduna, Zelenka ve Johana’yı da Türkiye’ye getirdi..
Hani bazı futbolcular için kullanılan bir tabir vardır; “Adama bak be, tay gibi topçu” denir!.. İşte Holosko da o tabire uyanlardan.. Sırım gibi çocuk.. Atletik, koşucu, zamanlamayı iyi ayarlayan ve topsuz oyunu iyi bilen bir oyun anlayışı var..
Bakıın göreceksiniz, Beşiktaş Holosko’dan azami nispette yararlanacak.. Belki iç saha maçlarında rakibin yapacağı pres ve amansız markaj, çek futbolcuya rahat nefes aldırmayabilir, ancak deplasman müsabakalarında hele de rakip mağlup durumda olup da cümbür cemaat saldırıya geçtiğinde, Holosko o zaman Beşiktaş’ın rakibini cin çarpmışa çevirir.. Süratli adam çünkü!..
Ankaraspor önünde dikkatlice izledim.. çok şık ve de şipşak bir gol attı.. çapraz koşularla rakibi yoruyor.. Asistleri de iyi.. Tello’ya ne biçim pas verdi öyle?..
Netice itibariyle, bu futbolcu ikinci devrede Beşiktaş’a çok şey kazandıracak.. Hele Ertuğrul Sağlam, onu, Bobo’yla çift santrfor oynatırsa, Karakartal epeyce gol atar..
Ama her kaliteli işin maliyeti de yüksek oluyor.. Bu noktadan bakıldığında Holosko’nun transferi Beşiktaş’a okkalı bir paraya mal oldu..
5 milyon Euro..
Büyük para gibi görünse de aslında önemli değil.. Holosko’nun her zaman Avrupa’ya transferi mümkün olacağından önemli değil diyorum.. Beşiktaş zamanı geldiğinde onu baba bir takıma okutur..
Ve de Holosko’dan hatırı sayılır bir meblağ kazanır..
İçi geçmiş, işi bitmiş, emekliliği gelmiş, futbolculara yüksek paralar verilirse o zaman bağırıp çağıralım.. Haklılık payı olabilir o isyanımızın!.. Fakat ileride üst düzey takımlara transferi yapılabilecek böyle futbolculara verilen miktarlara pek de kafa yormaya gerek yok..
Son sözler;
Tebrikler Beşiktaş..
Ara sıra da olsa, doğru işi beceriyorsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi