Kemal Belgin

Kemal Belgin

Bu yazıyı mutlaka okuyun!

Bu yazıyı mutlaka okuyun!

Evet, şimdi yazacaklarım mutlaka okunmalıdır. Okunmalıdır ki, son günlerde spor medyasının çeşitli organlarında çıkan ve artık bir kargaşa haline dönüşen durum aydınlığa kavuşsun.

Mesele şu; Avrupa Kupaları’ndan birinde oynayan bir futbolcu, ara transferde bu kupalara devam eden bir takıma transfer olduğunda forma giyebilir mi? Düne kadar cevap kesinlikle hayır idi. Ama uygulama yeni bir şekle sokuldu. Şimdi bunu açıklayalım…

Bir futbolcu şayet ara transfere kadar UEFA Kupası maçlarında oynamışsa, ara transferde gittiği takım Şampiyonlar Ligi’nde devam ediyorsa, gittiği takımda forma giyebiliyor. Tam tersine bir oyuncu Şampiyonlar Ligi’nde oynadıktan sonra ara transferde gittiği takım UEFA Kupası’na devam ediyorsa, forma giyebiliyor. Yani, aynı kupada oynanamıyor ama değişik kupada yer alınabiliyor.

Ancak bu önemli değişikliğin içinde bir başka koşul da yer alıyor. Takımlar 1 Şubat’a kadar yaptıkları transferler içinden ancak üç tanesine kupada ilerleyen maçlarda yer verebiliyorlar. Ve bunların içinden sadece bir tanesi, ayrı kupadan gelmek kaydı şartıyla forma giyebiliyor.

Şimdi bize uyarlayalım… Fenerbahçe, üç oyuncu alsa bile bunlardan ancak bir tanesi Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilir. O da UEFA’da oynamış olmak kaydıyla… Galatasaray, üç oyuncu alırsa, bunlardan ancak bir tanesi, o da Şampiyonlar Ligi’nde oynamış olmak kaydıyla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi