Haşmet Babaoğlu

Haşmet Babaoğlu

Denizli'nin aşısı tutuyor

Denizli'nin aşısı tutuyor

Denizli, Beşiktaş'a geldiğinden beri merakla bekliyordum, üstlendiği sürpriz görevlerle Denizli'nin herkese parmak ısırtacak oyuncusu acaba kim olacaktı?
Çünkü böyle şeyleri sever Denizli!
Ancak siyah-beyazlı forvetlerin sürprizlik yanları kalmamıştı. Denizli'nin yaptığı en önemli iş, Tello'yu sol kanada hapsolmaktan kurtarıp "oyun kurucu" yeteneklerini öne çıkartmak oldu.
Ama o yetmezdi! Takımı ateşleyen ve kilitleri açan sürpriz adam lazımdı.
Dün akşam düşündüm de bu futbolcu Sivok olabilir mi? Bir stoperden maçlara damgasını vuran bir yıldız çıkartabilir mi Denizli?
Maçın ilk iki dakikasında iki atak yaptı Eskişehir. İkisinde de takım halinde ileri çıkmışken topu Beşiktaş'a kaptırdılar. Ama Beşiktaş orta sahası tepsiyle sunulan nimetleri elinin tersiyle reddetti.
Bu bir işaret miydi?
Sanki siyah-beyazlılar hücum organizasyonlarını "Biz bildiğimiz gibi yapacağız" der gibiydiler.
15. dakikadan sonra Tello içeri girmeye; sol kanadı Delgado ve Sivok kullanmaya başladı. Öyle enfes paslaşmalar çıktı ki ortaya, kırmızısiyahlılar o koridoru tıkamaya uğraşırken oyundan düştüler, ileride Youla'yı unuttular.
Sivok'un yaptığı işleri seyreden herkes " Bu adam ya gol attıracak ya da gol atacak" demeye başlamıştı.
Futbol böyle bir şey!
Bazen sistemleri, kadro dizilişlerini, hesapları boşa çıkartacak kadar "oyuncunun istemesi" ne bağlı bir oyun! Tello görevini iyi yaptı, Sivok istedi ve Holosko'yla Nobre'nin uyurgezerliklerine rağmen Beşiktaş ilk yarıyı önde kapattı.

İkinci yarı Nobre'nin golünün ardından Eskişehir çaresizlik faullerine kaptırdı kendini. Beşiktaş ise dağınık bir görüntü vermeye başladı; siyahbeyazlıların tehlikeli ataklarıyla, tehlikeli savunma hataları birbirini izledi. (Zapo'nun Youla'ya yaptığı müdahale bana penaltı gibi geldi!)
Altını çizeceğim noktalar şunlar
1. Denizli'nin aşısı tutuyor galiba! İlk kez bu maçta net biçimde gözlemledim.
2. Sağ kanatta Ekrem tercihi sanırım kalıcı ve doğru tercih olabilir!
3. Beşiktaş uzun yıllar sonra nihayet serbest vuruşların modern futboldaki önemini kavramış gözüküyor. Bu kez derbide sonucu Alex değil Beşiktaş'ın frikikçileri belirleyebilir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haşmet Babaoğlu Arşivi