Hasan Karakaya

Hasan Karakaya

Nice bayramlara... Daha da çoğalarak!

Nice bayramlara... Daha da çoğalarak!

"Aaa, Hac, bu sene de Kurban Bayramı'na denk geldi" zırcahilliğinden, "Hac, her zaman Kurban Bayramı'na denk gelir" anlayışına ulaştığımız için ne mutlu... Bugün, "3 milyonu aşkın Müslüman", Hacı oluyor... Ne mutlu onlara ki, "Allah'ın misafiri" olmak gibi bir mertebeye ulaştılar... Ne mutlu "Müslüman"lara ki; "Kurban kesmek" gibi bir "teslimiyet" ibadetleri var... Ve yine ne mutlu "Müslüman"lara ki, "Kurban Bayramı" gibi bir, "barış, yardımlaşma ve dayanışma" günleri var... Bu günlere ulaşmak, bu günlere kavuşmak, bu günleri yaşamak ne mutlu... Bizleri bu günlere ulaştıran, birbirimizle kaynaştıran, barıştırıp kucaklaştıran Cenab-ı Allah'a hamd-ü senalar olsun!..
Bu duygu ve düşüncelerle mübarek "Kurban Bayramı"nızı tebrik ediyor, bu günleri, "bayram gibi bayram"lar şeklinde kutlayacağımız günleri Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz.
BUGÜNLER HOŞGÖRÜ GÜNLERİ
Dua ediyoruz ki;
"Kelaynak kuşları" gibi, nesli hızla tükenen "azgın azınlıklar"ın uyguladığı "yasak"lar en kısa zamanda son bulur ve Türkiye, gerçek bir "barış iklimi"ne kavuşur!..
Dua ediyoruz ki;
İçlerindeki "beyinsizler" yüzünden "işgal"lere uğrayan, "tecavüz"lere maruz kalan İslâm ülkeleri, bir an önce "özgürlük"lerine kavuşurlar ve insanlar "emperyalist sömürü"den uzak, refah içinde yaşarlar.
Dua ediyoruz ki;
Bu mübarek gün ve gecelerin yüzü suyu hürmetine Cenab-ı Allah, tüm mü'minleri "cenneti ve cemaliyle" mükâfatlandırır!..
Dua ediyoruz ki;
"Allah'a teslimiyet ve yaklaşma" anlamında kestiğimiz "kurban"lar, Hak katında kabul edilir...
Bugünler, "öfke ve nefret"lerin son bulduğu, "kırgınlık ve küskünlük"lerin "kucaklaşma" ile neticelendiği günler.
Bugünler, "sevgi ve barış" günleri!..
Bugünler, "affetme, hoş görme" günleri!..
Bizler, hele de "Kurban Bayramı" münasebetiyle; "yaratılan" herkesi hoş görüyoruz... Elbette, "Yaratan"dan ötürü!..
Bugün, Deniz Baykal'ın geçmişteki "eylem ve söylem"lerini bile hoş görüyor, "çarşaf açılımı" ile ilgili savunmalarını dikkatle izleyip, geleceğe umutla bakıyoruz.
İÇ HESAPLAŞMA GÜNLERİ
Bu günlerin "sevinç ve mutluluk" günleri olduğu kadar, "iç hesaplaşma" günleri olduğuna inanıyor ve "Allah için ne yaptık" sorusunu başarıyla cevaplayan kullardan olmayı umuyor ve diliyoruz...
Her zaman söylediğimiz gibi;
Farkındayız ki, "şeytan kovalamak"tan, "salâvat getirme"ye fırsat bulamadık... Dileriz ki; "mü'minleri yoldan saptırmak" ve "bataklığa sürüklemek" için uğraşan şeytanları kovaladığımız için, Cenab-ı Allah, bizlere "salâvat" sevabı yazar!..
Ve yine her zaman söylediğimiz gibi;
Yayın hayatımız boyunca, "Müslüman'a karşı müşfik, kâfire karşı şedit" olmaya çalıştık...
Bunda, inşaallah başarılı olmuşuzdur!..
Olduğumuzu sanıyoruz... Çünkü "kâfir"ler, bizim kendilerine karşı "şedit" tavrımıza karşı, son derece "öfke ve hiddet" ile cevap veriyorlar...
Topyekûn saldırıyorlar!..
Saldırsınlar... Biz, bütün saldırılara, bütün linç girişimlerine, Cenab-ı Allah'ın izniyle karşı durur ve hakettikleri cevabı veririz!..
Çünkü bizim, "yara"mız yok ki, gocunalım!.. Çünkü biz, "çiğ" yemedik ki, karnımız ağrısın!..
Bizim tek amacımız var;
Yeter ki "Müslüman"lara zarar gelmesin!.. Yeter ki "Müslüman"ların kılına dokunulmasın!..
Hele hele;
Hiç "baskı ve zulüm" görmesinler!..
Bizim hakkımızda "soruşturma" açıyorlarmış, bizim hakkımızda "trilyonluk dâvâ"lar açıyorlarmış, Allah'ın izniyle hepsine göğüs gereriz.
Dedik ya;
Yeter ki "Müslüman"a zarar gelmesin!..
Kim, ne derse desin;
Bu gazete, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de, "sizin gören gözünüz, işiten kulağınız ve haykıran sesiniz" olmaya devam edecektir!..
Haydi, uzatın elinizi,
Bayramlaşalım!..
Çünkü biz, bir "aile"yiz...
"Her gün daha da çoğalması" için dua ettiğimiz bir aile...
Nice bayramlara...
Selâm, saygı ve gönül dolusu muhabbetlerimizle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Karakaya Arşivi