Ziya Şengül

Ziya Şengül

Kiev maçından umutlu değilim

Kiev maçından umutlu değilim

Bu sezonki Fenerbahçe, hem Şampiyonlar Ligi hem de kendi liginde oldukça istikrarsız bir grafik çiziyor. Şampiyonlar Ligi’ne erken havlu attı. Son maçında deplasmanda Dinamo Kiev ile karşılacak, kazanırsa UEFA şansını devam ettirecek. Beraberlik bile Fenerbahçe’ye yaramıyor.

‘Kazanabilmesi için ümitli miyiz?’ derseniz, ben şahsen ümitli değilim. Nerede oynarsa oynasın belki de ilk kez Fenerbahçe için böylesine ümidimi yitirmiş bir yazı yazmış oluyorum. Fenerbahçe’de Semih’in sakatlığı, son haftalarda forma giyemiyor olması ve Güiza’nın hala beklenen golcülük hüviyetine sahip olmaması, nasıl bizlere ümit versin ki? Nasıl ‘Fenerbahçe kazanır’ diyebilirim?

Bu gidişatın sorumlusu olarak şu ana kadar Fenerbahçe Yönetimi’nin transfer politikasını gösterebilirim.

Son aldığımız duyumlar, Sivas’tan Mehmet Yıldız, Musa Aydın ve Petkoviç’in devre arası transfer edebileceği yönünde...

Fenerbahçe Kiev’e kaybeden olsa bile fazla üzülüp takılmam. ‘Buraya kadarmış derim’ dönüp ligdeki Fenerbahçe’ye bakarım. Ligde toparlanan Fenerbahçe, üst sıralardaki yerini almaya başladı. Ama hala ‘Şampiyon olabilir mi?’ kuşkusu var herkeste. Futbolda sürprizlerin her zaman olduğunu biliyoruz. Olası bir Dinamo Kiev galibiyeti ve takımın UEFA Kupası’nda yoluna devam etmesi Fenerbahçe camiasını da, futbol takımını da havaya sokar. Adı geçen bu futbolcular da transfer edilirse, Fenerbahçe hedeflemiş olduğu lig şampiyonluğuna ulaşabilir.

Ama yine de söylüyorum ki; Dinamo Kiev, Kaf Dağı’nın ardındaki bir başarıdır. Her zaman beklenen sürprizler bu maçta hayal görünse bile, bu kez hayaller gerçek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi