Hayrettin Karaman

Hayrettin Karaman

Filistin nasıl bayram yapsın?

Filistin nasıl bayram yapsın?

Bütün dünyada İslam'a karşı başlatılmış bir kampanya var; 11 Eylül sonrasında bu kampanya daha da hızlandı ve yayıldı. Başta ABD ve İsrail olmak üzere İslam dünyasında menfaati ve beklentileri olanlar, çeşitli bahaneler icad ederek bu dünyaya zulmediyorlar. Kendilerinde dünyayı defalarca imha edecek nükleer bombalar bulunduğu halde İslam ülkelerinde bunun bulunmasına karşı çıkıyor, yapılan çalışmaları savaş sebebi haline getiriyorlar. Dünyanın büyük bir bölümünü yüzlerce yıldır, güce dayanarak sömürgeleştirdikleri ve soydukları halde sütten çıkmış ak kaşık edebiyatı yapıyor, hem suçlu hem güçlü olmanın fotoğrafını veriyorlar. Bu konuda onlara ve bize yönelik söylenecek çok söz var ama bugün Filistinli kardeşlerimizin dramını dile getirmek istiyorum.

İHH İnsani Yardım Vakfı İsrail işgal ve ablukası altındaki Gazze ile ilgili bir rapor hazırladı. Düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanan raporda aylardır İsrail ablukası altında bulunan Gazze'de yaşanan insani dram rakamlarla gözler önüne serildi.

Bugünlerede hazırlanan “Gazze'nin Yavaş Ölümü Raporu” ilgililer tarafından kamuoyuna açıklandı:

İsrail güvenliğini öne sürerek tüm Filistinlileri terörist ilan ediyor. Ve onlardan korunmak için topraklarını işgal ettiğini savunuyor. Ancak rakamlar, kimin terörist kimin masum olduğunu gösteriyor. İsrail 2005 yılında 216, 2006'da 678, 2007 yılında ise 896 Filistinliyi öldürmüş. Rakam sürekli artıyor. Filistinli gruplar tarafından öldürülen İsrailli sayısı ise 2005 yılında 48, 2006 yılında 25, 2007'de ise 13. Rakam sürekli düşüyor. İsrail, kendi topraklarının dışında sivil insanları öldürürken, Filistinliler kendi topraklarında işgalci durumunda bulunan İsrail askerlerini öldürmüşler. Yani kim kimin toprağında, kim kime saldırıyor. Rakamlar bunu çok iyi anlatıyor.

Yaklaşık 1000 Filistinli ile 40 milletvekili hiçbir suçu olmamasına rağmen hâlâ İsrail hapishanelerinde tutuluyor. Abluka Gazze'nin sağlık, tarım ve balıkçılık sektörünü de bitirdi. İsrail, direnişi kırmak için Filistinlileri ekonomik olarak da cezalandırıyor. Ekonomik ambargo 2007 yılı Haziran ayından beri intikam siyasetine dönüştürülmüştür. Bugün Filistin'de yılda kişi başına düşen milli gelir 385 dolara düşmüştür. Diğer alanlarda işsiz kalan 200 bini aşkın kişi de eklendiğinde Gazze'deki 400 bini bulan işgücünün neredeyse tamamı iş yapamaz duruma düşmüştür. Bölgede işsizlik oranı yüzde 80'leri aşmış durumda.

Filistin Türkiye Büyükelçisi Nebil Maruf'un ifade ettiği gibi “Bugün Gazze'de yaşanan kitlesel bir cezalandırmadır. Bu terör devleti uygulamasıdır. Bütün sınırların kapatılması, elektriklerin kesilmesi, dışarıdan bölgeye yakıt, gıda ve ilaç girişine izin verilmemesi, hastanelerin elektriksizlik sebebiyle çalışamaması… Tüm bunların anlamı şudur: İsrail, Gazze'nin idam kararını vermiştir”.

Bu durumda Filistin nasıl bayram yapsın ve biz bayramı içimize nasıl sindirelim!

Bu zulmün ortadan kalkması için kimin elinden ne geliyorsa onu yapması tek teselli ve kurtuluş ümidi olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hayrettin Karaman Arşivi