Terbiyesiz adam!

Terbiyesiz adam!

Steaua Bükreş Kulübü Başkanı Gigi Becali isimli insan müsveddesi, öyle bir kem söz etmiş ki; ister istemez insanın asabı bozuluyor..
Bükreş takımının bu sezon ligde ve Avrupa kupalarındaki başarısızlığını, İslâm dinine bağlamış.. Takımın Türk Yardımcı Antrenörü Yüksel Yeşilova’nın dinine bağlı Müslüman bir insan olması, Becali denen hokkabazın yüreğine oturmuş..
Koyu Hıristiyan kişiliği ile tanınan Steaua Bükreş’in Başkanı Gigi Becali, başarısızlığın faturasını 8 hafta önce göreve getirdiği Dorinel Munteanu ve ekibine kesiyor.. Romanya’nın önemli spor gazetelerinden Gazeta Sporturilor’a konuşan Becali; “Yüksel Yeşilova bir Müslüman, otobüsünde ve formasında haç işareti olan bir takımda Müslüman çalıştırıcının olması, takımıma uğursuzluk getiriyor.. 8 haftadır sadece bir galibiyet aldık.. Bence bunun sebebi Yeşilova’dır.. 0nu takımda görmek istemiyorum” diyor..
Devre arası tatili sebebiyle Teknik Direktör Dorinel Munteanu ile birlikte Almanya’da olan Yüksel Yeşilova da bunun üzerine bir açıklama yapıyor.. Becali’nin bu sözlerine inanmak istemediğini ifade ediyor Yüksel Hoca ve şunları söylüyor;
“7 yıldır çalıştığım Romanya’da dinî inançlarıma yönelik hiç nahoş söz duymadım.. Becali’nin bu yakışıksız sözlerine bir mânâ veremedim.. Benim başarısızlığımla ilgili sözler söyleseydi kesinlikle üzülmeyecektim.. Fakat Müslümanlığıma dil uzatması, beni derinden üzdü.. Artık takımda devam etmem mümkün değil.. Hakkımı mahkemede arayacağım..”
Anlatmaya devam ediyor Yüksel Hoca;
“Takımda sahipsiz kaldığım için en çok bana saldırılıyor.. Teknik ekipte benden başka yabancılar da var.. Mesela; İtalyan asıllı Pedrazzini.. Bu kişi için İtalyan Konsolosluğu’ndan bir heyet düzenli olarak kulübü ziyaret edip Pedrazzini hakkında bilgi alıyorlar.. Ben ise 7 yıldır Romanya’dayım, 2 aydır da Steaua Bükreş kulübünde yardımcı antrenör olarak çalışıyorum.. Hiçbir büyükelçilik mensubundan telefon dahi almadım.. Hiç olmazsa bu çirkin durumdan sonra arayıp soran olsa!..”
Durum böyle değerli dostlarım!.. Tabiî aziz dinimize söven sadece bu Becali isimli Romen değil.. Galatasaray’da oynadığı yıllarda yere göğe sığdıramadığımız George Hagi de Türkiye’den ayrıldığı zaman 0smanlı’ya hakaret ederek içindeki kini kusmuştu.. Hatırlayanlarınız vardır mutlaka!.. Bu sütunlarda birkaç kere de yazmıştım.. “0smanlı’nın atalarımızdan aldığı maddi manevi her şeyi, ben de Galatasaray’da bulunduğum sürede Türklerden geri aldım.” demişti.. Sonra da sıkıştırılınca inkâr etti..
Hagi’si de böyle, Becali’si de.. Al birini vur ötekine..
Kazıklı Voyvoda’nın torunları bunlar!.. Dracula nereden çıktı?.. Balkanlar’da “cadı avı” adı altında günahsız kadınlara hangi coğrafyada katliam yapıldı?.. Utanmadan hâlâ daha Müslümanlara saldırıyorlar.. Önce kendilerine baksınlar..
Şimdi biz de Becali gibi mi yapalım.. İspanya’dan gol kralı olarak alınan ve şu ana kadar ligde sadece 4 gol atabilen başarısız Güiza’yı Hıristiyan olduğu için uğursuz mu sayalım?.. Ya da İspanya’yı Avrupa Şampiyonu yapıp Türkiye’ye gelen ama Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’yi grup sonuncusu yapan ve bir başka ifadeyle “nal toplayan” bir takımın hocası olan Luis Aragones’i katolikliğinden dolayı lanetleyip uğursuz diye mi nitelendirelim?.. Veyahut attığı golden sonra ıstavroz çıkartan Delgado’yu, Holosko’yu stad dışında bekleyip dövelim mi?.. Bize ne Aragones’in, Alex’in, Nobre’nin, Güiza’nın dininden, inancından!.. Bunlarla uğraşmak kime, ne yarar sağlar?..
Becali aslında Hıristiyan da olamaz!.. O, olsa olsa çağdışı bir düşüncenin temsilcisi. Derdimiz elbette bu işlerle uğraşmayan, kendi halindeki Romen halkıyla değil.. 0nlara sitemde dahi bulunmayız.. Ama Becali ve onun gibiler hariç!..
Evet dostlarım, Yüksel Yeşilova’ya sahip çıkalım..
Bu sahiplenme yazılarını sadece Sami Özey yazmamalı.. Katvizitinde “spor yazarı” yazan duyarlı herkes yazmalı..
Netice-i kelâm, İslâm ve Müslüman düşmanı rezil Becali’ye lisan-i münasiple ve asil milletimize yakışır olgunlukta iki satır da olsa tepki koyulmalı diye düşünüyorum..

NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz AK AKÇE programının bugünkü misafiri GENÇ MÜSİAD Genel Başkanı Seyyid Mahmut Nebati.
Türkiye’nin ekonomik ahvali GENÇ MÜSİAD penceresinden nasıl gözüküyor?.. Cevabı; saat 17.05-18.15 arası yayınlanacak olan AK AKÇE programında.. “www.lalegulfm.com”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi