Bu dil ne anlama geliyor?

Bu dil ne anlama geliyor?
Başbakan Erdoğan’ın “bazı Alman vakıf ve derneklerinin PKK’ya destek verdiklerini” açıklamasının ardından, bir Alman derneği olan Heinrich Böll’den şok bir açıklama geldi. Açıklamada baştan sona PKK

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, Başbakan Erdoğan’ın Alman vakıf ve derneklerinin PKK’yı finanse ettiğine ilişkin iddialarını “gerçekdışı ve siyaseten tehlikeli” olarak nitelerken, skandal bir siyasi yorumda bulunarak, terör örgütü yandaşlarına yönelik düzenlenen operasyonları eleştirdi. 

Heinrich Böll Stiftung Derneği Eşbaşkanı Ralf Fücks ve Türkiye Temsilcisi Ulrike Dufner tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’de öncelikle sivil toplum örgütleri, insan hakları grupları, araştırma enstitüleri ve meslek odaları ile birlikte çalışmalar yürüttükleri anlatılarak “AB tarafından finanse edilmiş yerel yönetimler ve enerji verimliliği ile ilgili bir proje çerçevesinde de yerel yönetimlerle birlikte bir proje yürütülmektedir. Bu işbirliklerinde siyasi parti ayrımı yapmamaktayız. Ayrıca AKP’li yerel yönetimlerle de çalışmaktayız” denildi.

O VAKIF, KCK OPERASYONLARINI ELEŞTİRDİ

Açıklamanın en dikkat çekici yeri, terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda gerçekleşen gözaltıların eleştirilmesi oldu. Açıklamada, KCK tutuklamalarıyla ilgili şu şok yorumda bulunuldu: “İki buçuk yıl içinde 3000’den fazla Kürt siyasetçi ve sivil toplum aktivisti gözaltına alınmış, bunların arasında birçok belediye başkanı, seçilmişler ve yerel siyasetçiler PKK’yı desteklemekle suçlanmıştır. Alman siyasi derneklerine yöneltilen iddiaları, sivil Kürt muhalefeti suçlu gösterme çabasının bir parçası olarak değerlendiriyoruz.”

“DBP’Lİ BELEDİYE İLE GÖRÜŞMELER DOĞAL”

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile 2 Ekim tarihinde gerçekleştirilen görüşmenin bazı medya kuruluşlarında PKK’ya sunulan desteğin delili olarak gösterilmesi de eleştirildi. Açıklamada “Derneğimiz, bu belediyeye herhangi bir finansal destek vermemiştir. Ayrıca Kürtlerin seçilmiş temsilcileri ile temasta bulunmak ve siyasi görüşmeler yapmak bizce normal ve doğaldır. Demirbaş bu görüşmede sivil bir çözüm için gereken alanı açmak amacıyla şiddetin son bulmasını talep etmiştir. Bu görüşü ve talebi biz de desteklemekteyiz” denildi.

DİL DE PKK DİLİ

Açıklamada, “PKK” kısaltmasına getirilen eklerin terör örgütü yayın organlarında olduğu gibi kullanılması da dikkat çekti. Açıklamada örneğin “PKK’ya” ifadesi yerine “PKK’ye”; “PKK’yı” ifadesi yerine “PKK’yi” ifadeleri kullanıldı.

Habervaktim.com





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.