İmralı’da güvenlik PRONET’e geçti

İmralı’da güvenlik PRONET’e geçti
TERÖR örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nin elektrik güvenlik sistemlerinin bakım ve onarımı, OYAK Güvenlik Hizmetleri’nden PRONET Güven

Beri Koronya, Alp Saul ve İshak İbrahimzadeh tarafından kurulan PRONET firması 25 Şubat’ta yapılan ihaleyi 155 bin liraya aldı. Metin Kastro’nun genel müdür olduğu PRONET 324 gün süreyle İmralı’nın elektronik güvenliğinden sorumlu olacak. İmralı Cezaevi yönetimiyle PRONET arasında imzalanan anlaşma ile adanın tamamı dışında Mudanya dahil bütün ağın bakım ve onarımı şirkete verilmiş oldu. 

Edinilen bilgilere göre İmralı Cezaevi’nin güvenliğinin sağlanması amacıyla 1999 yılında bir ihale açıldı. Açılan ihaleyi OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) kazandı. PRONET işi 2011 yılının Şubat ayında devraldı. İmralı Cezaevi’nin güvenlik kameraları ve dinleme sistemleri, PRONET tarafından dizayn edildi. İmarlı’nın güvenliğini 1999’dan geçen Şubat’a kadar sağlayan OYAK Güvenlik, Danıştay saldırısıyla gündeme gelmişti. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ın, eylemden bir gün öne 16 Mayıs 2006’da Danıştay binasının önünde keşif yapması, aynı gün öğleden sonra silahlı iki kişi tarafından Danıştay binasına götürülmesi ve ardından da Danıştay binasında dolaştığına yönelik görüntülerin silinmesi OYAK’ın güvenilirliği konusunda soru işaretleri oluşturmuştu.

PRONET şirketinin süt düzey yöneticileri aynı zamanda sivil toplum faaliyetleriyle de tanınıyor. İshak İbrahimzadeh Türk Musevi Cemaati Başkanvekilliği görevini sürdürürken, Metin Kastro da Balat Or-Ahayim Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi.

100 bin abonemiz 500 elemanımız var

PRONET CEO’su Alex McNutt, STAR’a yaptığı açıklamada, şirketin 1995 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirterek, “PRONET Güvenlik, 100 binin üzerinde alarm sistemi abonesi ve sayıları 500’ü aşan özel güvenlik projeleri ile Türkiye’nin en büyük, lider güvenlik firmasıdır” dedi. McNutt, “Pronet, ülkemizin büyük şirketleri ve kamu sektöründeki pek çok önemli kurumun elektronik güvenlik sistemlerinin kurulum ve bakım anlaşmalarını yapmaktadır. Kamu kurumları, şirketler, özel konutlar, bankalar, müzeler PRONET’in ürün ve hizmetlerinden yararlanmaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.