CHP'li Belediye ENSAR'ı bahane edip Kutlu Doğum'a destekten çekildi

CHP'li Belediye ENSAR'ı bahane edip Kutlu Doğum'a destekten çekildi
CHP'li Alper Taşdelen yönetimindeki Çankaya Belediyesi, taciz ve çocuk istismarı iddiaları ile gündemde olan Ensar Vakfı'nı bahane edip, Kutlu Doğum Haftası etkinliğine destek olmaktan vazgeçti.

Başkent'te Çankaya Müftülüğü, Çankaya Belediyesi'nden Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek bir yarışmaya destek olmalarını talep etti.

CHP'li Çankaya Belediyesi de bu talebi kabul ederek, Kutlu Doğum Haftası etkinliğine sponsor oldu.

Etkinliğin sponsorları arasında, son haftalarda adı taciz ve çocuk istismarı olayıyla gündemde olan ENSAR Vakfı da bulunuyordu.

Şehrin değişik yerlerine asılan etkinlik afişlerinde her iki kurum da sponsor olarak yer aldı.

Çankaya Belediyesi ile ENSAR Vakfı'nı birarada gören CHP'liler, buna tepki gösterdi.

Olay sosyal medyada özellikle büyük tartışma konusu oldu.

Belediye ile Ensar Vakfı'nın logosunun olduğu afişler sosyal medyada yayılınca, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Twitter hesabından açıklama yaptı.

Organizasyonun destek kararının Karaman'daki olayın ortaya çıkmadan önce alındığını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ensar Vakfı'nın da aynı organizasyona sponsor olduğunun kendilerine bildirilmediğini, bunu öğrenir öğrenmez Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine yönelik sponsorluklarını çektiklerini söyledi.

cankaya-belediyesi-ensar-vakfi.jpg

Taşdelen'in açıklaması şöyle:

"Çankaya Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullar arası yarışmaya destek olmamızı resmi olarak talep etmiştir. Biz Müftülüğün resmi talebini karşılarken, Ensar Vakfı haberleri gündemde olmadığı gibi, bu vakfın sponsor olduğu bilgisi de bizde yoktu. Biz resmi bir talebi karşılarken, bugün gelinen noktada bu vakıf ile aynı etkinlikte olmayı kabul edemeyiz bilgimiz dışında olan bu durumundan duyduğumuz rahatsızlığı ve kararımızı yarın Müftülüğe de bildireceğim. Çekildik çünkü; 1) Biz resmi talebi karşılarken, bu vakıf gündemde değildi ve sponsor olduğundan da bilgimiz yoktu. 2) Dinimizin temeli ahlaktır."

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum