Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ açıklaması: "Allah bizi affetsin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ açıklaması: "Allah bizi affetsin"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen ve FETÖ terör örgütüne ilişkin çok çarpıcı bir ifade kullanarak "Ciddi manada yanılgıya düşmüşüz. Allah bizi affetsin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen ve cemaatinin bugün giriştiği kahpe darbe girişimini değerlendirirken, çok çarpıcı bir saptamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ciddi manada yanılgıya düşmüşüz. Allah bizi affetsin” dedi.

Erdoğan, Fethullahçıların 17-25 Aralık girişiminin ardından yaptığı bir açıklamada da "Ne istediler de vermedik" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A Haber’deki söyleşisinden satırbaşları şöyle…

‘Her şey ortada’

Darbe girişiminin bir numarası Fethullah Gülen’dir. Pensilvanya’daki halen yalan söylemeye devam ediyor. Onlara halen gönül vermiş olan vatandaşlarıma sesleniyorum; ‘Hala mı bunların peşinden gideceksiniz, daha neyi görmeniz gerekiyor?’ Belgeleriyle, bilgileriyle her şey ortada.

‘Allah bizi affetsin’

Bakın 20 sene önce söylenseydi, 15 sene, 10 sene, üç dört yıl öncesine kadar bile ben inanın bu kadarını düşünmüyordum. Ama ne yazık ki ciddi manada yanılgıya düşmüşüz. Allah bizi affetsin.

‘Hepsini temizlememiz gerekecek’

Polisimiz içinde de ciddi manada örgütlenmişler. Aynı şekilde yargıda. Devletin tüm kurumlarında örgütlenme var. Hepsini temizlememiz gerekecek. Bu görevden alma sürecini OHAL sürecinde baktık ki bu iş normalleşmeye girmedi, Fransa gibi uzatabiliriz.

’10 bin 137 tutuklu’

Şehitlerimizin sayısı 237. Yaralı sayımız 2 bin 191. Darbe girişiminin ardından 10 bin 137 kişi tutuklandı, 18 bin 699 kişi gözaltına alındı.

‘Normalleşme sürecinin hızlanması önemli’

Önümüzdeki pazar gününe kadar demokrasi nöbetlerine devam edilmesi isabetli olur. Diyorum ki biz bu demokrasi nöbetini, önümüzdeki pazar günü Yenikapı’da farklı bir açıdan ele alalım. Taçlandıralım. Orada bütün silahlı kuvvetlerimiz, mehterimiz, bu sürece katkıda bulunan sanatçılarımızla, sporcularımızla bir olalım. Tüm siyasi partilerimizin lider kadrolarını davet edip tüm Türkiye’ye mesajımızı orada verelim. Normalleşme sürecinin hızlanması önemli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.