Cumhuriyet Gazetesi'nin eski yayın yönetmeni Yıldız'dan çok sert eleştiri

Cumhuriyet Gazetesi'nin eski yayın yönetmeni Yıldız'dan çok sert eleştiri
Cumhuriyet Gazetesi'nin 14 yıl yayın yönetmenliğini yapan İbrahim Yıldız, şuan ki gazetenin izlemiş olduğu yayın politikasını eleştirdi.

Cumhuriyet'in eski yayın yönetmeni Yıldız,"PKK’lılara terörist diyemediler. Halbuki silah kullanan kişi teröristtir ve teröriste de terörist denir. Cumhuriyet, eski Cumhuriyet değil."dedi.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK’nın propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Cumhuriyet gazetesi, gazeteye sahip çıkılması için halka sokağa dökülmesi çağrısında bulundu ama bir kaç kişi dışında eylemlere destekçi bulamadı. Gazetenin eski yayın yönetmeni ve yazar İbrahim Yıldız ise Cumhuriyet’in PKK’lı teröristlere ‘terörist’ bile diyemediğine dikkat çekti.

KÖTÜ YÖNETİLDİ

Medyaradar sitesine konuşan, 14 yılı genel yayın yönetmenliği olmak üzere 35 yıl Cumhuriyet gazetesinde çalışan İbrahim Yıldız, yürütülen soruşturmayı doğru bulmadığını belirtmekle birlikte Cumhuriyet gazetesinin son yayın politikasına da eleştiriler getirdi. Bugün hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar’ın yayın yönetmenliği döneminde gazetenin kötü yönetildiğine dikkat çeken Yıldız, dün Sabah gazetesinde yer alan ve eski bir Cumhuriyet çalışanının Cumhuriyet gazetesi ile PKK-FETÖ ilişkisini MASAK’a anlattığı yönündeki haberde geçen kişinin kendisi olmadığını belirtti. Yıldız, şunları söyledi: “Can Dündar geldikten sonra mali olarak gazeteyi hakikaten borçlandırdılar ve batırdılar, çok kötü bir yönetim sergilediler. Gazete adına büyük kayıp. (...) Elbetteki Cumhuriyet eski Cumhuriyet değildi ve haber dilini ben de eleştiriyordum.

ÇOK HATALILAR

Bizim dönemimizde her zaman teröre terör, teröriste de terörist derdik. Ama şimdi ne yapıyorlar? Bir dönem ‘gerilla’ dediler PKK’lı teröristlere şimdi de ‘PKK’lılar’ diyorlar. Halbuki ‘PKK’lı teröristlerdir’ onlar. Öyle demeleri lazım bu çok zor değil. Hala öyle... Silah kullanan kişi teröristtir ve teröriste de terörist denir arkadaş. O konuda çok hatalılar. Dahası da var ama konuşmaya gerek yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.