Elektrik üreten balık... Tanesi 5 Bin TL'den alıcı buluyor

Elektrik üreten balık... Tanesi 5 Bin TL'den alıcı buluyor

Keçiören'de bir akvaryumcu elektrik üretebilme özelliğine sahip vatoz balığı yetiştiriyor. 'Black diamond' cinsindeki bu vatoz balıkları 5 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor.

Keçiören’de akvaryumculuk yapan Mücahit Kansoy, Tayland’dan getirdiği ‘Black Diamond’ cinsi vatoz balığının üretimini yapmaya başladı.

Kuyruğundaki iğne sayesinde elektrik üretebilen vatozlar, 5 bin TL’ye kadar alıcı bulabiliyor.   

Vatoz balığının 'black diamond' cinsi

Keçiören’de Mücahit Kansoy adındaki girişimci bir akvaryumcu, Türkiye’ye yaklaşık 10 bin kilometre uzaklıktaki Taylant’tan ‘Black Diamond’ cinsi vatoz balığı getirerek, elektrik üretebilme özelliğine sahip bu balığın üretimini yapmaya başladı. 

img_3232.jpg

Vatozun özelliği nedir?

Fiyatı dudak uçuklatan, görünüşü büyük beğeni toplayan ‘Black Diamond’ cinsi vatoz hakkında gazetemize bilgi veren Kansoy, “Bu vatoz çok özel bir cinstir. Kuyruğundaki iğne sayesinde elektrik üretebiliyor, boyları 40-50 cm’e kadar uzayabiliyor. Türkiye’ye ilk defa resmi yollardan getirenlerden biriyim. Allah nasip ederse biz bu cinsin üretimini Ankara’da yapmak istiyoruz. Bu vatoz cinsine karşı ülkemizde talebin olduğunu görüyoruz. Şimdiden birkaç tane sattık” dedi. 

Vatoz fiyatları...

‘Black Diamond’ cinsi vatozun fiyatı ile ilgili de bilgi veren Kansoy, “Bu cinsin fiyatı kalitesine göre değişkenlik gösteriyor. 2. kalite vatozların fiyatı yaklaşık 2 bin TL’den başlıyor. 1. kalitelerin ki ise 3 bin 250 TL’den satılıyor. Dişi vatozlar ise 5 bin 500 TL’ye alıcı buluyor. Biz üreterek bu fiyatları biraz daha aşağıya çekmek istiyoruz” diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.