MHP’li Yazar’dan çarpıcı ittifak yorumu

MHP’li Yazar’dan çarpıcı ittifak yorumu

MHP’li yazar Orhan Karataş, seçim ittifakıyla ilgili “Adalet ve Kalkınma Partisi ‘her yerde birinci partiyiz, bütün seçim çevrelerinde aday çıkaracağız’ tavrını bir kenara bırakırsa, mesafe kat edilir ve işbirliği sağlanır” dedi.

MHP’ye yakın kalemlerden Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Karataş, AK Parti ile MHP arasında görüşmeleri devam eden yerel seçim ittifakıyla ilgili “Adalet ve Kalkınma Partisi ‘her yerde birinci partiyiz, bütün seçim çevrelerinde aday çıkaracağız’ tavrını bir kenara bırakırsa, mesafe kat edilir ve işbirliği sağlanır” diye yazdı.

MHP'li yazarın bu yorumu "MHP güçlü olduğu illerde AK Parti'nin aday göstermemesini mi şart koşuyor" sorusunu akıllara getirdi. AK Parti, tüm il ve ilçelerde aday göstereceklerini daha önce net bir şekilde ilan etmişti. 

MHP'nin yeni gazetesi olarak anılan Türkgün'ün Yayın Yönetmeni Orhan Karataş, MHP ile AK Parti arasında yeniden başlayan ittifak görüşmelerini değerlendirdiği yazısında “MHP dün nerede duruyorsa, bugün de oradadır. Görüşmeler kesilmeden önce ne söylüyorsa, şimdi de aynı şeyi söylüyor” dedi.

Karataş şöyle devam etti:

“Yerel seçimlerin sıradan olmayacağını, sonuca bağlı olarak yeni sistemden hükümetin durumuna kadar çok çeşitli ve girift tartışmaların başlayacağını, artık herkes kabul ediyor. Zillet ittifakı yeniden harekete geçmiştir ve sonuç alabilmek için her yolu mubah saymaktadır. HDP ile işbirliği arayışlarında belli aşamaya gelindiği anlaşılmaktadır. PKK uzantısı HDP merkezli bu ittifakın başarısı, ülkenin yeni ve sonu belirsiz bir kaosa sürüklenmesi anlamına gelecektir. Bastırılmış, ümidi bitmiş terör uzantıları şanslarını bir defa denemek için aradıkları fırsata kavuşacak, yeniden ortaya çıkacak ve ülkenin huzuru tahrip edeceklerdir. Bir öngörüde bulunmuyoruz, şimdiden mevzilenenlerin aldıkları pozisyona bakarak, tespit yapıyoruz. PKK’sından FETÖ’süne kadar bütün terör örgütleri, bu ülke ve milletle meselesi olan her kim varsa tamamı, ümitlerini zillet ittifakına bağlamış durumdadır.

YEREL SEÇİMLERİN ÖNEMİ

Sayın Devlet Bahçeli’nin Cumhur ittifakının yerel seçimleri de kapsaması gerektiğini söylerken ortaya koyduğu gerekçelerin tamamı, daha şimdiden doğrulanmış ve yerini bulmuştur. Dolayısı ile 31 Mart’ta yapılacak bu seçimler yerel yöneticileri seçmenin çok ötesine geçmiştir. Bir ülke ve millet meselesi haline gelmiştir. Doğru karar vermek, sonuca etki edebilecek unsurları dikkate almak ve ona göre hareket etmek şart olmuştur.Diğer taraftan AKP’nin büyük yanlışları ile ülkenin genel durumunun çok iyi olduğunu söylemek çok zordur.Ekonomi bıçak sırtındadır ve millet burnundan solumaktadır. AKP’nin yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında elde edilen veriler, sıkıntının büyük olduğunu göstermektedir ve bu artık bir sır değildir.

ÜLKENİN SELAMETİ

MHP yerel seçimlerde işbirliği teklifini bir takım beklentiler için değil, ülkenin selameti için yapmıştır. Buna bütün Türk milleti şahittir. Cumhur ittifakı çok büyük başarı sağlamış olmasına rağmen, MHP’nin hiçbir özel talebi olmamıştır. Herkes Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık yakıştırmaları, bürokraside kadro paylaşımı gibi şeyler yazıp çizerken, Genel Başkan sayın Devlet Bahçeli, çok net ve kesin şekilde bütün bunları elinin tersiyle itmiş ve “önce ülkem” demiştir. Hiçbir talebin olmadığını ve olmayacağını açıklamış, hükümete ülke meselelerine yoğunlaşması tavsiyesinde bulunmuş, yeni sistemin işlemesi ve tam olarak yerleşmesi için her katkıyı yapmaya hazır olduğunu ilan etmiştir. Hükümetin hiçbir bahanesi yoktur. İnsaf ve vicdan sahibi herkes MHP’nin bu onurlu, dürüst, samimi ve kararlı duruşunun farkındadır ve hakkı teslim etmektedir.

MHP ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Yerel işbirliği için MHP üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Formül üreten, katkı yapan, yol gösteren her zaman MHP oldu. Daha en başta 3 büyük şehrin önemine dikkat çekildi. Buraların kaybedilmesi durumunda doğabilecek sıkıntılar hatırlatıldı. İstanbul’da aday çıkarılmayacağı açıklandı. Diğer büyükşehir belediyeleri ve il belediyeleri için ortak hareket edilmesi gerektiği söylendi. Kayyuma devredilen belediyelerin öneminin üzerinde duruldu. Siyasi kombin yapılabileceği ifade edildi. Ancak, AKP’nin anlaşılmaz ve kabul edilemez tavrı her şeyin önüne geçti. Görüşmeler kesintiye uğradı ve “herkes kendi yoluna” denildi. Her yerde birinci parti olma sevdasının, her yerde büyük sıkıntıya düşme tehlikesini de beraberinde getirebileceğini söyledik, ama anlatamadık. Şimdi bizzat kendileri yaşayarak görüyorlar.

YİNE AYNI YERDE DURUYOR

Yeniden işbirliği arayışlarının başlaması çok isabetli ve yerindedir. Tekrar masaya oturma daveti sayın  Cumhurbaşkanı’ndan gelmiştir. Sayın Bahçeli, “gündemi davet sahibi belirler” diyerek, aslında görüşmenin çerçevesini net olarak çizmiştir. MHP dün nerede duruyorsa, bugün de oradadır. Görüşmeler kesilmeden önce ne söylüyorsa, şimdi de aynı şeyi söylüyor. Mevcut belediyelerle ilgili karının vermiş, adaylarını açıklamıştır. Her şey Türk milletinin bilgisi dahilindedir. Bu şartlar altında ilk temas sağlanmış ve kapı aralanmıştır. Bundan sonrasını partiler arasındaki görüşmeler şekillendirecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi, “her yerde birinci partiyiz, bütün seçim çevrelerinde aday çıkaracağız” tavrını bir kenara bırakırsa, mesafe kat edilir ve işbirliği sağlanır.

FAZLA ZAMAN KALMADI

İki parti arasındaki işbirliği her şeyden önce ülkemizin ve milletimizin faydasınadır. HDP merkezli zillet ittifakının hevesini kursağında bırakmak, ülke ve milletle meselesi olanların yeniden ümitlenmesine fırsat tanımamak, yeni bir sistem tartışmasına izin vermemek gerekmektedir.  Cumhur ittifakı çerçevesinde yapılacak işbirliğinin, her iki tarafa siyasi faydaları elbette olacaktır. Bütün bu tablo, bir yol bulunması gereğini de kendiliğinden ortaya çıkarıyor. Seçim takvimi işlemektedir ve fazla zaman kalmamıştır. Önümüzdeki birkaç gün içinde bir formül bulunacağını, bir uzlaşma sağlanacağını ümit ediyoruz.”

Türkgün Gazetesi'nin künye bilgileri ve yazar kadrosu için TIKLAYIN 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum