Oreo helal mi? Helal olmadığı ortaya çıkan Oreo bisküvi kimin?

Oreo helal mi? Helal olmadığı ortaya çıkan Oreo bisküvi kimin?

Oreo helal mi? Oreo marka bisküvinin helal olmadığı ortaya çıktı. Peki Türkiye’de de son yıllarda satılmaya başlayan ve Batı'da büyük ilgi ile tüketilen Oreo bisküvi kimin? Hangi ülkenin?

Oreo helal mi sorusu cevabını buldu. Oreo marka bisküvinin helal olmadığı ortaya çıktı. Peki Türkiye’de de son yıllarda satılmaya başlayan ve Batı'da büyük ilgi ile tüketilen Oreo bisküvi kimin? Hangi ülkenin?

OREO HELAL Mİ?

2013 yılında Türkiye gıda sektörüne giriş yapan 100 yıllık bisküvi markası Oreo, bugünlerde helal olup olmadığı konusuyla gündeme geliyor. Peki oreo helal mi değil mi? 74 ülkede satışı olan bisküvinin haram olduğunu düşünen müşteriler bu soruyu Oreo yetkililerine sordu. Yetkilerden gelen cevaba göre Oreo helal değil.

Sosyal medyada sık sık gündem olan konulardan birisi de, ülkemizde neredeyse her süpermarkette satışı bulunan Oreo bisküvilerinin helal onayının olup olmadığı. Oreo resmi web sitesinin “Sıkça Sorulan Sorular” (Faqs– Frequently Asked Questions) sayfasında, Oreo’nun helal onaylı olmadığı ifade ediliyor.

Bağımlılık yaptığı da tespit edildi

Gzt'nin haberine göre, daha önce de Connecticut College öğrencileriyle birlikte bir nörobilim profesörü Oreo bisküvileri üzerine bir araştırma yapmışlar. Laboratuvarda sıçanlara vermişler ve kokain bağımlılığı gibi bağımlılık yaptığını görmüşler. Prof Joseph Schroeder “Çalışmamız yağlı ve şekerli yiyeceklerin beyni bağımlılık yapıcı maddelerle aynı biçimde uyardığını gösterdi. Bu da neden birçok kişinin bu tip yiyeceklerin zararlı olduğunu bile bile yemeye devam ettiklerini de açıklıyor.” şeklinde konuşmuş.

Peki Türkiye’de de son yıllarda satılmaya başlayan ve Batı'da büyük ilgi ile tüketilen Oreo bisküvi kimin? Hangi ülkenin?

Oreo , ilk olarak 1912’de Amerika’da üretilmeye başladı. Bugün 12 farklı ülkede üretimi yapılıyor ve onlarca ülkede satışta.

Mondelez İnternational firmasının bir markası.

Sözkonusu firma Milka, Jacobs, Cadbury gibi markaların da sahibi.

Oreo, Türkiye lansmanını Ocak 2015 yılında yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum