Baykal kadınların arkasında namaza durdu

Baykal kadınların arkasında namaza durdu
İstanbul'da önceki gün sabah vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan bugün akşam saatlerinde toprağa verildi. İstanbul’da düzenlenen cenaze töreni ile cenaze namazında ilginç o

FOTOĞRAFLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Saylan’ın cesedi dün Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki morgdan alınarak öğlen saatlerinde törenin düzenlendiği Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'na getirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Törene, Türkan Saylan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle devam edildi. Fazıl Say ve arkadaşlarının keman, viyolonsel, piyano, ve armonika eşliğinde verdikleri konserde A. Piazzola’nın “Libertango”su ve Fazıl Say’ın “Nazım”ı seslendirdi. Törene katılan CHP heyetinin girişi sırasında parti mitingini aratmayacak görüntüler yaşandı. CHP Genel Sekteri Onur Öymen ve CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu alkışlar arasında salona girerken, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atıldı. 
Lütfi Kırdar’daki törene askeri kanattan hiçbir katılım yaşanmaması dikkat çekti.

DUA ETMEDİLER, SLOGAN ATIP ALKIŞ TUTULAR
Saylan’ın cenazesi Lütfi Kırdar'dan yine siyasi sloganlar eşliğinde çıkarıldı. “AKP itleri yıldıramaz bizleri” ile “Fetullahın itleri yıldıramaz bizleri” şeklinde sloganlar atan katılımcılar, “sık sık da “Türkiye laktir laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye tempo tuttu. Slogan atanların CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu ve Onur Öymen ile birlikte hareket eden gurup olması dikkat çekti. Cenazeye dua edilmesi gerekirken sık sık alkışlanması ise dikkatlerden kaçmadı. 

BAYKAL ARKADA KADINLAR ÖNDE NAMAZA DURDU
Saylan'ın cenazesi daha sonra Teşvikiye Cami'ne getirildi. Buradaki törene CHP Lideri Deniz Baykal ile DSP Lideri Masum Türker de katıldı. Teşvikiye Camii’ne birkaç asker de üniformalı olarak geldi. Cenaze namazında kadınların ön safa girip yer alması üzerine, CHP Gelen Başkanı Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Özyürek, Önder Sav onların hemen arkasında namaza durdu. Bu arada en ön safta yer alan Türkan Saylan’ın en büyük oğlu Çınar Saylan’ın namaz kılmaması ise dikkat çekti. 

İMAM DEĞİL SAYLANIN AVUKATI SANKİ
Kılınan ikindi namazını cami bahçesinde bekleyen kabalık daha sonra cenaze namazı sonrası siyasi içerikli bir konuşma yapan Beyoğlu eski Müftüsü İlhan Özkes sözlerini sık sık “Türkiye laiktir laik kalacak” diye slogan atarak kesti. İlhan Özkes PKK’lılara burs verdiği belirlenen ÇYDD’yi öve öve bitiremedi. Saylan’ı adeta bir kahraman ve evliya gibi sunmaya gayret eden Özkese törendekilerin övgüsüne mazhar oldu. 
Söz konusu sözde din görevlisi Deniz Baykal tarafından tebrik edildi. Cenazeye Ergenekon tutukluları Tuncay Özkan ve Mehmet Haberal’ın çelenk göndermesi dikkat çekti.

Teşvikiye Camiinin avlusunu dolduranların tamamının alkışladığı ve katılımcıların bir bölümünün namaz kılmadığı Saylan’ın cenazesi ise Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.