Kanadoğlu'ndan son dakika baklaları

Kanadoğlu'ndan son dakika baklaları
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ''Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) yaralayacak her hareketten, her sözden kaçınacağımız günleri yaşıyoruz'' dedi.

Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesince düzenlenen ''Anayasa Değişikliği'' konulu konferansta, TSK'nın, ''iç siyaset malzemesi haline getirilmemesi gerektiğini'' söyledi.

Türkiye'de bir çok kurumun yıpratıldığını, yozlaştırıldığını öne süren Kanadoğlu, ''Elimizde bütünlüğümüzü sağlayacak bir tek TSK kaldı" ifadesini kullandı.

Anayasa değişikliğinin, TSK'nın sınır ötesi harekatının başlamasından hemen sonra onaylandığını hatırlatan Kanadoğlu, şunları kaydetti:

''Harekatı fırsat sayan bir zihniyet ile karşı karşıya kaldık. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden, devlet organlarının birbirleri ile uyumlu çalışmasını sağlamakla görevli Cumhurbaşkanı, sanki başka gün kalmamış gibi, o harekatın gölgesi altında, bir ideolojik yapılanmanın işaretini taşıyan Anayasa değişikliğini yürürlüğe koydu..."

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.