Türk'ten Abdullah Öcalan Açıklaması

Türk'ten Abdullah Öcalan Açıklaması
Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk PKK lideri İmaralı canisi Abdullah Öcalan'ın içeride olduğu müddetçe kalıcı bir barış olmayacağını söyledi.

Türk, çözüm süreci ve IŞİD ile ilgili açıklamalar yaptı. Türk, "PKK lideri ve Kürt halkı zindanlarda çürüdükçe, asla sürdürülebilir bir barış olamaz" derken, IŞİD'le ilgili ise, "Kürtlere saldıran bir gücü desteklerken, hükümetin samimiyetine nasıl inanalım? Ceylanpınar'ın şimdiki belediye başkanı, IŞİD militanlarıyla çarşıda dolaşıyor. Biz 80 yaşındaki hastamız için araç yolu bulamazken, yaralanan IŞİD militanları bir saat içinde getirilip burada tedavi ettiriliyor" dedi. İşte Türk'ün açıklamaları...

"Türkiye'de ve diğer Ortadoğu ülkelerinde Kürtler, potansiyel bir tehdit olarak görülüyor. Çözüm sürecinde bile Kürtleri bir halk olarak görmek yerine, onlara "ne verirsek önce susturabiliriz" diye düşünüldü. Sorunun barışa evrilmesini istiyorsak Kürtlerin taraf olarak görülmesi, Kürt liderlerle oturulup görüşülmesi gereken bir dönemdeyiz. PKK lideri ve Kürt halkı zindanlarda çürüdükçe, asla sürdürülebilir bir barış olamaz.

"GÜVENSİZLİĞİN NEDENİ IŞİD'E DESTEK"

Geçmişte barış süreci konusunda umutlu olan halk, artık hükümete güvenmediğini söylüyor. Bu, yeni bir gelişme. Çünkü bu halk, IŞİD militanlarının Ceylanpınar, Akçakale, Nizip'ten silahlı olarak Suriye'ye gittiğini gördü, fotoğrafladı. Kürtlere saldıran bir gücü desteklerken, hükümetin samimiyetine nasıl inanalım? Oradaki Kürtler kimseye saldırmadı ki. Kendilerini koruyorlardı. Suriye savaşında, hükümetle çalışan yardım kuruluşlarının hiçbiri Kürtlere yardım etmedi. Bizim yardım kuruluşlarımız sürekli engellemeyle karşılaştı.

SOMUT ÖRNEKLER

Bir sene önce Ceylanpınar'da bir araç devrildi ve dört yaralı Arap, Türk asker kıyafetleri içinde çıkarıldı. Ceylanpınar'ın şimdiki (son seçilen) belediye başkanı, IŞİD militanlarıyla çarşıda dolaşıyor. Biz 80 yaşındaki hastamız için araç yolu bulamazken, yaralanan IŞİD militanları bir saat içinde getirilip burada tedavi ettiriliyor.  Biz, bunlardan rahatsızlığımızı açıkça ifade ettik. Bela olacak. IŞİD, Ortadoğu'da sistemi değiştirmeye karar vermiş uluslararası güçlerin desteğiyle yapıyor bunları. Nereden uluslararası güçler? E, buradaki bir PKK militanını dağda hemen tespit ederken, IŞİD ordusu Musul'a giriyor ve bundan ne Amerika'nın ne de Türkiye'nin haberi oluyor. Bu mümkün mü? Nasıl izah edeceğiz? Destekleyenlerin başında Türkiye geliyor. Rojava'da Kürtler statü sahibi olmasın diye Türkiye açık destek verdi.

LİCE VE KALEKOL

Barış sürecini bozan değil ciddiyete davet eden bir süreç olarak görüyoruz. Öcalan'ın son mesajı sürecin devam ettiğini göstermesi açısından önemli. Ama bir yandan barış süreci denirken diğer yandan kalekolların yapılması, barış sürecini olumsuz etkiliyor. 16 yaşındaki bir çocuğun bayrağı indirmesi ne PKK, ne Öcalan'ın, ne de bizim istediğimiz bir şeydir. Bunu ifade ettik. Ama gerginlik ortamında kontrol dışı olaylar olabiliyor. Çatışmaların bitmesini Kürtler herkesten fazla istiyor. Bundan emin olabilirsiniz. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum