BBP Hangi Adayı Destekleyecek?

BBP Hangi Adayı Destekleyecek?
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı seçiminde parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Destici, partisin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ilk kez halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı seçimlerinde destek verecekleri adayı açıkladı.

BBP hangi adayı destekleyecek?

Destici, BBP kurullarında yaptıkları istişare toplantıları neticesinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi hususunu karara bağlandıkları bildirdi.

"Aldığımız bu karara Şehit Liderimiz Büyük Dava Adamı "Muhsin Yazıcıoğlu"nun şehadet sürecinin onca delil ve şüpheye rağmen aydınlatılmaması ve şaibelerin bir kenarda duruyor olması tesirli olmuştur" diyen BBP lideri, "Bu bir demokratik tercihtir. Bu tercihimize demokratik bir tavırla saygı duyulmasını bekliyoruz" dedi.

BBP lideri Destici'nin okuduğu bildiri özetle şöyle:

"Kurulduğu günden bu yana Cumhurbaşkanını halkın seçmesini savuna gelmiş bir siyasi parti olarak, arzu ederdik ki bizim de aday gösterme imkanımız olsun. Seçime girmeye hak kazanan her siyasi parti aday gösterebilsin. Ama bu kanunla, yasayla engellendi. Genel seçimlerde nasıl önümüze barajlar konulup temsilde adalet yok ediliyorsa burada da aynı şey yapıldı. Nihayet mecliste grubu bulunan siyasi partiler tarafından milletin önüne 3 aday çıkartıldı.

‘Doğru kimden gelirse gelsin onun yanında oluruz yanlışıda babamız yada oğlumuzda yapsa onun da karşısında oluruz’ diyen siyasi bir hareket olarak şahıslar üzerinden değil ilkeler üzerinden bir karar vereceğimizi daha öncede değerli kamuoyuna deklere etmiştik. Adayları Hangi parti tarafından aday gösterildiğinden ziyade nasıl bir kişilik, seçilirse nasıl bir cumhurbaşkanı olacak, duruşu, tavırları ifadeleri vaatleri neler bu bizi daha fazla ilgilendirmiş ve kararımızda etkili olmuştur. Hem adaylar resmi olarak açıklanmadan önce hem de resmiyet kazandıktan sonra tüm kurullarımızla ( Kurucularımız, YİK, MKYK, MDK, iL Başkanları, İlçe Başkanlarımız, Gençlik kollarımız ve kadın kollarımız) ayrı ayrı, hemde birlikte istişare toplantıları gerçekleştirdik. Bu istişarelerde önce ilkelerimizi belirledik. Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı sorusuna cevap aradık ve şu tespitleri yaptık.

1-Tarafsız,

2- Herkesi ve herkesimi kucaklayacak 75 milyonun Cumhurbaşkanı olabilecek

3- Mevcut anayasaya, parlamenter sistemin kurallarına, prenspilerine ve  teamüllerine sadık kalacak bir Cumhurbaşkanı. Aynı zamanda milliyetçi, maneviyetçı (Dindar) demokrat bir kimliğe, sahip üstünlerin hukukunun tesisi için çalışan değil  hukukun üstünlüğüne tam olarak teslim olabilecek bir Cumhurbaşkanı.

Bunlara  ilaveten seçilecek Cumhurbaşkanından camiamız ve büyük Türk milleti olarak öncelikli beklentilemizi şu şekilde sıraladık.

a- Merhum şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın hukukuna sahip çıkacak, hadisenin tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumlularının hukukun önüne çıkartılarak hak ettikleri cezayı almalarını sonuna kadar takipçisi olacak ve bunun sözünü net ifadelerle verecek Cumhurbaşkanı,

b- PKK’yı meşrulaştıran, katil teröristleri ve devleti yıkmak için örgüt kuranları af eden, fiili olarak şuanda ülkemizin bir bölgesini özerk hale getiren çözüm süreci adı altında yürütülen çözülme ve ayrışma sürecini durduracak, tek vatan, tek devlet, tek millet, dek dil, tek bayrak ülküsünden ve gayesinden asla taviz vermeyecek bir Cumhurbaşkanı.

c- Uluslar arası arenada saygınlığı olan tüm dünya ile ülkemizi barıştıracak, komşu coğrafyamızda  kan ve gözyaşının sona erdirilmesine öncülük yapacak, dış Türkler davasına sonuna kadar sahip çıkacak bir Cumhurbaşkanı.

d-Samimi olarak "yeni, sivil, demokrdatik bir anayasa"nın öncülüğünü yapacak bir Cumhurbaşkanı.

e-Ülkemizde giderek derinleştirilen kamplaşmayı, ayrışmayı ve kutuplaşmayı ortadan kaldıracak, uzlaşma kültürünü esas alarak toplumda barış ve sevginin oluşmasına  öncülük edecek bir Cumhurbaşkanı.

f-Toplumumuz için en önemli tehlike olan milli, islami ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçecek tedbirlerin alınmasını mutlaka sağlayacak bir Cumhurbaşkanı.

g-Anayasal kurumlarımızın en üst düzeyde iş birliği ve uyum içerisinde çalışmasını sağlayacak bir Cumhurbaşkanı.

Bizi ziyaret eden her iki Cumhurbaşkanı adayına da Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hemde Sayın Prof.Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'na kurullarımızda istişare ile almış olduğumuz bu kararlarımızı ve taleplerimizi açık bir şekilde ilettik.

Onlardan aldığımız cevapları tekrar kurullarımıza götürerek istişare ettik. Yine bu zaman zarfında partimizde daha önce görev yapmış değerli yöneticilerimizle, fikir pınarlarımızın oluşmasında katkısı olan bilim adamlarımızla, toplum önderleri ile, kanaat sahiplerininde düşüncelerine başvurduk. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlunun ailesi başta olmak üzere onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın aileleri ile de görüştük. Yine bu süre içerisinde bu iki adayın seçim sathı mahallindeki eylem ve söylemlerini de yakından takip ettik.

Aldığımız bu karara Şehit Liderimiz Büyük Dava Adamı "Muhsin Yazıcıoğlu"nun şehadet sürecinin onca delil ve şüpheye rağmen aydınlatılmaması ve şaibelerin bir kenarda duruyor olması tesirli olmuştur. Şahıslar ya da partiler üzerinden değil de ilkeler üzerinden hareket eden BBP kurulları bütün bu yukarıda saydığımız değerlendirmeler  ışığında kılı kırk yararcasına bir çalışma gerçekleştirmiştir. Partimiz bu süreçte kurulları ile en fazla istişare yapan siyasi parti olarak demokratik tavrını demokratik bir sonuca ve tercihe çevirmiştir. A ya da B partisinin değil tüm siyasi partilerin ve halkın tamamının adayıyım diyen tarafsız olacağını ve herkesi kucaklayacağını net bir şekilde ifade eden uzlaşma kültürünü özümseyen ve bunu geçmişinde uygulayabilmiş yukarıda sıraladığımız ilke ve taleplerimize net bir şekilde tatmin edici cevaplar vermiş olan Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nun yetkili kurullarımızın yapmış olduğu istişareler neticesinde büyük çoğunlukla desteklenmesi hususu karara bağlanmıştır.

Bu tercih bir partinin yada bir cephenin yanında yer almak yada karşısında olmak anlamı asla taşımamaktadır.

Demokrasimiz açısında daha faydalı olacağını düşünerek aldığımız bu kararın ortaya koyduğumuz bu tercihin partimize, ülkemize, milletimize, devletimize türk ve müslüman coğrafya için hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ederiz.

Bu bir demokratik tercihtir. Demokrasiye inanan herkesin ve herkesimin bunu böyle algılamaısnı ve değerlendirmesini ümit ve arzu ediyoruz. Bu demokratik tercihimize demokratik bir tavırla saygı duyulmasını bekliyoruz. Herkesi ve herkesimi bu kararımızı itibarsızlaştıracak yada etkisizleştirecek davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz.

Tüm adaylara başarılar diliyoruz. Eksik de olsa Cumhurbaşkanını halkın seçmesini en doğru seçim sistemi olarak gördüğümüzü bir kere daha ifade ediyoruz. Bu büyük türk milleti kimi tercih edip Cumhurbaşkanı seçerse o bizim ve büyük Türk milletinin Cumhurbaşkanı olacaktır."

BBP'nin Köşk Kararını İlk Habervaktim Yazmıştı / İşte O Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum