BBP Köşk Seçimlerinde Kimi Destekleyecek?

BBP Köşk Seçimlerinde Kimi Destekleyecek?
Büyük Birlik Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı aldı.

Habervaktim’in edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladığından bu yana parti yoğun bir istişare trafiği yürütülüyordu.

Bir yandan siyasi iktidar ve muhalefet partileri ile diğer yandan da kendi yetkili organlarıyla istişareler gerçekleştirildi.

Dünkü toplantıda karara varılarak, ilkeler çerçevesinde bir istikamet ortaya konuldu.

Köşk seçimini “adaylar” bazında değil “ilkeler” bazında değerlendiren BBP, yapılan istişareler neticesinde 3 temel ilke saptamasında bulunarak, istikametini belirledi.

HDP/PKK dolayısıyla Selahattin Demirtaş'a bakışı çok net bir şekilde bilinen BBP’nin, belirlediği bu ilkeler Başbakan Erdoğan’ı da dışarıda bırakıyor; geriye sadece adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu kalıyor.

İŞTE O İLKELER

1-BBP’nin ilkelerinden ilkini, “merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefat ettiği helikopter kazasının üzerindeki sis perdesinin aralanması için mücadele” oluşturuyor. Partide bu konuda Başbakan Erdoğan’la ilgili “Ellerinde imkân olduğu halde yapması gerekenleri yapmayan mevcut siyasi iktidar ve yönetimi altındaki devlet kurumları, bugün gelinen noktada dava dosyasına olan ilgi ve duyarlılıklarını tamamen yitirmişlerdir” düşüncesi hakim.

Yazıcıoğlu dava dosyasında ki birkaç önemli hususa takipsizlik kararı verilmiş ve takipsizlik kararı veren savcı rütbe artırımı ile adeta ödüllendirilmişti. Ayrıca BBP yönetiminin sonradan başvurusuyla takipsizlik kararını kaldıran hakim de alt rütbede bir göreve atanarak adeta cezalandırılmıştı. Özellikle bu iki nokta parti yönetimi ve tabanını oldukça rahatsız etmişti.

2- BBP’nin ikinci ilkesi ise çözüm süreciyle ilgili… Parti sürece tepkili.

3- Partinin belirlediği 3. ilke de “parlamenter sisteme sadık bir Cumhurbaşkanı” şeklinde özetleniyor. 

Parti yönetimi, bir iki gün içinde yazılı bir açıklama veya basın toplantısı düzenleyerek bu ilkelerini kamuoyuyla paylaşacak.

Açıklamada, Ekmeledin İhsanoğlu isminin deklare edilip edilmeyeceği ise henüz net değil; parti yönetiminin inisiyatifine bırakılmış durumda. Partiden bir yetkili "Bu ilkelerimiz mevcut 3 adaydan kime uyuyarsa, kime en yakında oyumuz onadır" dedi.

Öte yandan, Ekmeleddin İhsanoğlu dolayısıyla CHP ile yanyana gelinmiş olacağı eleştirileriyle ilgili olarak parti yönetiminde "Ona bakarsak, AK Parti yıllardır BDP/PKK ile yanyana görüntü veriyor, hatta işbirliği yapıyor" düşüncesinin hakim olduğu öğrenildi.

Habervaktim.com / Özel