Çiftçiiyi Sevindirecek Haber

Çiftçiiyi Sevindirecek Haber
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, TKDK’nin kırsal turizm alanında 500 bin Euro’ya kadar hazırlanan yatırım projelerine yüzde 50 orasında hibe desteği sağladığını söyledi.

TKDK tarafından Kırsal Turizm faaliyetleri kapsamındaki yatırımlarda, kırsal alanlardaki mikro girişimciler tarafından kurulacak en fazla 25 oda kapasiteli otel, butik otel, motel, pansiyon gibi konaklama tesisleri inşası yatırımları ve konaklama tesislerinden bağımsız olarak restoran, pastane, kahvaltı yerleri, halı saha, yüzme havuzu inşaatı, paintball, dağcılık, safari, at biniciliği parkuru ve ekipmanları, rafting, sportif aktivite, doğa gezisi, özellikle spor ve rekreasyon amaçlı balık avlama, kamp alanları gibi benzeri alanlarda yatırım gerçekleştireceklere 500 bin Euro’ya kadar olan yatırımlarda yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği veriliyor.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Yozgat’ta Kırsal Turizm yatırımları özellikle termal otel, konaklama tesisleri, ana yollar üzerinde restoran, pastaneler, halı saha, paintball, spor amaçlı rekreasyon alanları yapılarak değerlendirilebileceğini belirterek, “ Kırsal Turizmde 500 bin Euro’yu aşmayacak yatırımların yüzde 50’sine kadar geri ödemesiz hibe desteği veriyoruz. Kırsal alanda yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık. Kırsal Turizm dışında, Hayvancılıkta barınak inşaatları ve makine ekipman alımı, et ve süt işleme tesisleri, Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, tıbbi aromatik bitkiler, arıcılık gibi birçok alana desteklerimiz devam edecektir. Yatırımlarla ilgili bilgi almak isteyenler www.tkdk.gov.tr internet adresimizden faydalanabilir, 4448535 numaralı hattı arayabilirler” dedi.

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü olarak Yozgat’ta ilk çağrıdan itibaren şu ana kadar 139 adet sözleşme imzalandığını ifade eden Türker, “Faydalanıcılara toplamda 26 Milyon lira ödeme yapılmıştır. Bütün çağrılardaki toplam tahmini yatırım tutarı 146 Milyon Lira toplam tahmini destek tutarımız ise 89 Milyon Lira olacaktır. Bu sebeple vatandaşlarımızdan proje hazırlayıp yatırım yapmalarını ve verilen hibe desteklerden yararlanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.