Danıştay’dan Memurlara Şok

Danıştay’dan Memurlara Şok
Danıştay’ın, verdiği bir kararla memuriyetlerini sona erdirdiği 150 orman muhafaza memuru seslerini duyurmaya çalışıyor.

Danıştay’ın aldığı bir kararla memuriyetleri sona erdirilen 150 orman muhafaza memuru sorunlarına çözüm bulmak için Toç Bir Sen’deydi. Danıştay’ın verdiği kararla mağdur edilen 150 personelle bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Orman Genel Müdürlüğü’nde yetkili sendika olan Toç Bir-Sen’in de Genel Başkanı olan Günay Kaya, “Bu talihsiz karar sonucu yaşanılan bunca sıkıntıların sorumlusu ne siz, ne Bakanlık, ne İdare, ne de sendikamızdır. Burada aslolan sizin ekmeğiniz ve istikbalinizdir. Biz Toç Bir-Sen olarak bunun derdindeyiz ve bizim için önemli olan bu süreçten hiç zarar görmeden çıkmanızdır” dedi.

SIKINTININ SORUMLUSU KİM?

2013 yılında yapılan Sözlü ve Uygulamalı Sınav sonrasında Orman Genel Müdürlüğü’nde göreve başlayan 150 personelin memuriyeti,  Danıştay 12. Dairesi’nin 15/4/2014 tarihli kararı ile sona erdi. Mağdur olan 150 Orman Muhafaza Memuru sorunlarına çözüm bulmak için Toç Bir-Sen’de (Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası) bir araya geldiler. TOÇ BİR-SEN tarafından düzenlenen istişare toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkan Günay Kaya sendika olarak amaçlarının mağdur edilen orman muhafaza memurlarının yeniden görevlendirilerek, bu süreçten kayıpsız kurtulmaları olduğunu dile getirdi. Kaya; “Orman Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu sınavda başarılı olan ve görevlendirilen orman muhafaza memuru kardeşlerimizin ve ailelerinin, Danıştay’ın verdiği kararla mağdur edilmesi bizleri son derece üzmüştür. Bu talihsiz karar sonucu yaşanılan bunca sıkıntıların sorumlusu ne siz, ne Bakanlık, ne İdare, ne de sendikamızdır. Burada aslolan sizin ekmeğiniz ve istikbalinizdir. Biz Toç Bir-Sen olarak bunun derdindeyiz ve bizim için önemli olan bu süreçten hiç zarar görmeden çıkmanızdır” dedi.

“TOÇ BİR-SEN’İN ONUR MESELESİ…”

Yetkili sendika olarak, Danıştay kararının hemen ardından 150 orman muhafaza memuru için atılabilecek tüm adımları attıklarını dile getiren Genel Başkan Kaya, “Toç Bir-Sen Danıştay’dan karar çıkar çıkmaz önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Hemen ardından sendikamız Hukuk Servisi kararın iptali için düğmeye basmıştır. İstihdam edilen 150 kardeşimizin kazanılmış haklarının ellerinden alınması son derece yanlıştır. Bu yanlışlığın Meclis’ten biran önce çıkarılacak bir kanunla giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu mesele sizin ekmek meseleniz, Toç Bir-Sen’in ise onur ve şeref meselesidir. Biz sizin mesleki haklarınızı, emeğinizi, sosyal haklarınızı korumak için varız. Şu an da sizin ekmeğiniz elinizden alınıyorsa Toç Bir-Sen’in onuru elinden alınıyor demektir” dedi.

ÇALIŞANLARDAN ‘UMUDUMUZ SENDİKAMIZ’ AÇIKLAMASI…

Yaklaşık 1 yıl önce Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarı sağlayarak görevlerine başladıklarını söyleyen Orman Muhafaza Memurları da; “Adil şekilde yapılan sınav sonucu memuriyet hakkımızı kazandık ve Türkiye’nin dört bir yanına atamalarımız yapıldı. Tüm hayatımızı yeni görev yerlerimize göre ayarladık. Fakat memuriyetimizin üzerinden daha bir yıl bile geçmeden aldığımız mahkeme kararıyla yıkıldık.  Umudumuz Toç Bir-Sen ve biz de sorunumuza çözüm bulması için sendikamıza geldik ” dediler.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE RAHATSIZ

Toç Bir-Sen’de ki toplantının ardından Genel Başkan Günay Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri, orman muhafaza memurları ile birlikte Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur’la bir görüşme gerçekleştirdiler. Orman Genel Müdür Yardımcısı Temur’da OGM olarak personellerinin mağdur edilmesinden dolayı hem bakanlık, hem de kurum olarak büyük üzüntü duyduklarını belirterek, sorunun çözümü için tüm iyi niyet ve gayretleriyle çalıştıklarını dile getirdi.

Habervaktim 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum